Tehnika

teka, ka je to?? Ja res dobro vprašanje. No ko sem začel tečt se nikoli nisem vprašal ali je pomembno kako to delaš, še manj pa, ali bi šel kam, da bi se naučil prav tečt. No danes vem, da se je tudi pravilnega teka potrebno naučiti in da kot vsepovsod je tudi tu pomembna tehnika, no včas pa tudi taktika. ampak pustimo zdaj taktiko...

Ja kot rečeno sem začel tečt brez pomisleka o tem ali obstaja pravilen način teka in pa nepravilen način teka. Men je blo sam do tega da pač tečem, no in pač sem, tekel namreč. Ampak kako?? da je velikokaj narobe z mojo tehniko sem se začel zavedat že pred kakimi dvemi leti in k temu tudi pristopil, tako, da sem začel med teki res pazit kako tečem, kako polagam podplate, kako imam pozicijo telesa, rok, itd. Pravi preobrat pa se je pri meni začel z nakupom prvih copat NIKE Lunarswift, ki pa imajo povsem drugačno obliko podplata kot copati, ki sem jih uporabljal dosedaj. To pa pomeni, da je celi podplat iz enega dela in nima ločene pete in pa tud to, da peta ni več tako močno dvignjena in blažena, ampak je v isti ravnini kot so prsti. Taka zasnova naj bi tekača prisilila, da bi bolj tekel po celem podplatu oz. po naj bi pristajal na sprednji del podlatov. No z prvimi teki, ki sem jih naredil s temi copati sem čutil, kar nekaj bolečin v peti, to pa predvsem za to, ker sem še vedno pristajal preveč na peto, ki pa kot rečeno tu ni ma več tako močnega blaženja. Tako sem spoznal, da je moja tehnika, kljub dosedanjemu trudu, še daleč od tiste taprave in kar nekaj kilometrov je bilo potrebnih, da sem osvojil pravo tehniko, se pravi tek oz. pristajanje na prednji del podplata.

No nekaj kasneje sem kupil še BROOKS Greensilence, ki pa spadajo že med t.i. minimalistične modele copat, to pa pomeni, da je tek z njimi že zelo blizu "bosemu" teku. In sedaj z lakoto tečem s temi copati, celo več zadnji maraton sem pretekel s temi copati, brez težav in postavil velo P.B.

Zadnji nakup pa so bili NIKE Lunarelite 2, ki pa jih bom uporabljal za tekme in bojo po moje odličen nadomestek Skaylonk.

Tak zgledajo nove elitke ;)

To pa so Brooksice


In še Lunarswift



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2