Dve hitrosti

ali dva treninga različne intenzivnosti, ja to imam danes v mislih. No po pravici povedano ne samo danes ampak že kr nekaj časa, predvsem od lanskega poletja dalje, ko se nikakor nisem mogel otresti poškodb, no pa tudi kr neki sem bil bolan, kar ni ravno tipično zame. Ko malo pomislim so odgovori na dlani.

Gre pa namreč za to, da se vedno bolj spominjam nazaj kako sem opravljal skoraj polovico svojih treningov skupaj s Tatjano v popoldanskem času v zame lepo počasnem ritmu (da ne omenjam, kak sem včasih tud jamral zravn, ko me je zeblo). To se je dogajalo skozi celo zimo in se nadaljevalo tudi čez poletje in jesen pol pa se je počas nehalo. No še sma tekla skupa in še tečema vendar pa je bilo teh tekov vsaj za 2/3 manj kot ponavadi. Tatjana se je odločla, da bo pač hodila tečt zjutraj, saj jo čist razumem pač služba se zavleče in pol prdirkaš domov pa laufat pa večerja pa kaj pospravit pa cote pa.... in zmanjka ti časa zase, naenkrat ugotoviš, da samo dirkaš sem ter tja. Seveda, če pa zjutraj malo prej vstaneš pa je pol popoldan le bolj umirjen.

No v glavnem, kljub temu, da sem včas zravn teh tekov tud mal pojamral pa so se mi dolgoročno zelo obrestovali. Naj povem, da so bili to teki dolgi tud 30 kilometrov v tempu 6 min/km, kjer sem mel pulz mogoč 120 utr/min in da me je včas res pošteno zazeblo pa da me je zarad tega tud zabolel kak sklep mal čudno, ampak na koncu so bili rezultati presenetljivi.

Sezona v letu 2010 je bila polna presežkov in bo težko ponovljiva in vem da je to samo na račun takih treningov. No seveda sem jaz svoj del treningov opravljal tud sam, kjer sem vsake tolko naredil kak tempo tek dolg od 5 do 10 kilometrov (intervalov ne maram) in to je blo to.

No v čem pa je glavn problem pr men. Ja to da nimam tolk discipline da bi šel in naredil tud počasne treninge. Saj grem pa si rečem danes pa res počas in gre kilometer, dva, največ tri pol pa se ogrejem in že spet norim. No posledice pa so vidne, poškodbe, ki se jih ne morš znebit, pretreniranost, utrujenost in posledično slaba volja.

V glavne kaj mi pomaga, če vem kako je treba če pa tega ne delam.

P.S. Mogoč pa je to tud malo klic v sili, upam da to bere tista, ki me lahko reši ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2