Preskoči na glavno vsebino

Avgust, vročina, pavza, kolo, kettlebelli

so stvari s katerimi bi lahk opisal začetek tega meseca. No vročina nam ne dela preveč hudih preglavic, ker mamo k sreči doma klimo in se tako zabarikadiramo not in uživmo v prijetni temepraturi in gledamo risanke in beremo ;)

Je pa letošnji avgust dokaj podoben lanskemu, saj sem tud lani avgusta mel tekaško pavzo, no lani zaradi težave s hrbtenico, letos pa sem se odločil mal spavzirat zarad ahilove. Prazvzaprav se mi težava vleče že menda kaki dve leti. Spomladi sem bil na ultrazvoku, ki je pokazal kalcinacijo. No nato so sledile neprijetne terapije s katerimi je kalcij najbrž uničen, vendar pa je ostalo vnetje, ki pa se pozdravi le če človek miruje ali pa vsaj ne teče. No končno je ta vročina bila pravi razlog, da mal preneham s tekom in tako sem imel celih 7 dni tekaške pavze. 

Sem pa v tem času lepo izkoristil moja dva jeklena konjička na dveh kolesih. in tako v 6ih dneh opravil 6 kolesarskih tur. Od tega dve na gorcu. Ena je bila na Pohorju, druga pa po gričih v Obsotelju. Druga je bla sploh vredu, ker sma jo opravla skupaj s sodelavcem. Družba je prav dobrodošla na takih turah, ko se sopiha v brege...

Ostale štiri pa sem prevozil na cestaku. Nekaj po Štajerskih cestah Dravskega polja z okolico, odpeljal sem tudi krajšo varjanto trase EKO matarona in seveda nepogrešljivo turo Maribor - Murska Sobota. No ta je bla še posebej divja, saj sem jo prevozu z povprečno hitrostjo več kot 33 km/h. Zadnja pa je bila še vožna po Prekmurju, vendar ne samo po ravnicah ampak lep del tudi po Goričkem, ki pa je kar naporen na trenutke. Klanci so sicer kratki, vendar strmi in tud spusti niso nič kaj prijetni, saj so zaviti in zahtevni. No na koncu sem prevozil malenkost manj kot 500 kilometrov.

Vrno pa sem se tud malo k treningom za moč. Prvi trening je kot po navadi pustil kar nekaj posledic, saj kettlebelli niso taka nedolžna stvar kot zgleda. No po dveh dneh mukelfibra pa je drugi trenig že boljši in tud bolečine po njem so malo manješe. Je pa to osnova za vse ostale stvari, se pravi močan trup, tako, da bo to sedaj stalnica mojih treningov.

No v enem tednu se mi je tud tetiva že tako pozdravla, da nisem več čutil bolečin in zato sem danes šel malo tečt. Slabih 10 kilometrov po več kot enem temdnu b počasnem tempu, kar pa je že blo preveč in se je bolečina že malo povrnila. Očitno bo treba še par dni kolesarit in še malo pomigat z kettlebelli pa bo tetiva kot nova.

No danes po teku pa sma jaz in Živa odšla na pohorje z gondola, Tatjana pa je za nama prišla peš. Od tam pa vsi trije do Mariborske koče, kjer se je tja in nazaj odvijala napeta tekma v iskanju markacij ;)Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

40 days

in odštevamo. Ker se začne postno obdobje je to več kot odličen čas, da se tud jaz odpovem vsajza 40 dni moje največje pregrehe, seveda to so sladkarije. OK, že v štartu povem, da se vsemu sladkemu ne mislim odpovedat, pač pa se bom držal bol "zdravih" sladkarij. Ali bolje rečeno "low carb" varjanta. 
Kar se treningov tiče vse po starem, še vedno več treningov naredim z kettlebeli, dodajam pa nekaj treningov za vztrajnost in splošno kondicijo. Sicer je to zimo kaj malo teka na smučeh, zato pa dodajam tek in pa kolesarjenje, vendar ne pretiravam z številom treningov. Zdaj pa meter v roke pa da vidimo kako je stanje. Tehtal se ne bom, ker me kile v bistvu ne zanimajo, zanima me samo razporeditev teže.
PAS 83cm
PRSA 103 cm
RAME 119 cm
STEGNA 59 cm

Torej se merim ponovno čez 40 dni.


O športu pa

skoraj nič ne napišem več v tem blogu. Pa to ne pomeni, da ne športam. Brez tega pač ne gre in januar je bil prav pester, na Rogli sneg, ki omogoča snežne radosti, v dolini pa skoraj pomladno tako, da je tud kolo najdlo pot iz kleti. Vsega po malem torej. No malo več kot zadnji čas sem tudi tekel in zadnjič probal tudi kako je, če tempo malenkost dvignem. Seveda dobrih 5 minut na kilometer ni bogvekaj a ker nima nekih ambicij po tekmah se mi zdi kar ok, da lahk slabih 10 km z lahkoto držim tak tempo. No seveda sem bil naslednji dan celi zategnjen pa tud leva tetiva ni bla prav zadovoljna z mojim početjem ni pa tudi pretirano protstestirala. Ko omenjam tetivo je to v bistvu tista tetiva, ki me je sedaj bo že štiri leta, ko me je oddaljila od teka. Vmes sem kar malo obupal, da bo kdaj popolnoma vredu a sem se odločil za še en poizkus in danes grem še na Inštitut za športno medicino pa, da vidimo kaj bom zvedel. V bistvu bom poskušal najti kak konzervativen način za popolno ozdravitev, …

Posiljeni ali prisliljeni

so od ponudnikov, ki nam omogočajo komunikacije, interneta in televizije. Pred začetkom leta so nas prijazno obvestili, da bodo podražili storitve mobilne telefonije in televizije, kar v mojem primeru naša 3 evre na mesec, se pravi skoraj ena naročnina več na leto.
Ampak v čem je težava, no vsaj jaz jo vidim, ne vem kako je z vami. Večina nas ima tako imenovano paketno storitev pri enem ponudniku, ki pa najbrž ni najcenejša opcija, vsaj tako se mi zdi, najbrž bi bilo ceneje malo pobrskati pri različnih ponudbah pri konkurenci, ampak o tem kdaj drugič. 
Bolj sporno, kot to, da paketna ponudba najbrž ni najcenejša je to, da v bistvu plačujemo za nekaj kar v bistvu sploh ne uporabljamo. Naprimer, doma imamo nameščenih okoli 130 TV programov, od tega jih jaz gledam mogoče 10, pa sem zastavil številko zelo visoko, če prištejem še ene tri, ki jih stalno gledajo otroci smo ajde na 15, da zaokrožim. Ostane 115 programov, ki jih plačujem a jih nikoli ne gledam. Torej sem prisiljen plačevati z…