Preskoči na glavno vsebino

Avgust, vročina, pavza, kolo, kettlebelli

so stvari s katerimi bi lahk opisal začetek tega meseca. No vročina nam ne dela preveč hudih preglavic, ker mamo k sreči doma klimo in se tako zabarikadiramo not in uživmo v prijetni temepraturi in gledamo risanke in beremo ;)

Je pa letošnji avgust dokaj podoben lanskemu, saj sem tud lani avgusta mel tekaško pavzo, no lani zaradi težave s hrbtenico, letos pa sem se odločil mal spavzirat zarad ahilove. Prazvzaprav se mi težava vleče že menda kaki dve leti. Spomladi sem bil na ultrazvoku, ki je pokazal kalcinacijo. No nato so sledile neprijetne terapije s katerimi je kalcij najbrž uničen, vendar pa je ostalo vnetje, ki pa se pozdravi le če človek miruje ali pa vsaj ne teče. No končno je ta vročina bila pravi razlog, da mal preneham s tekom in tako sem imel celih 7 dni tekaške pavze. 

Sem pa v tem času lepo izkoristil moja dva jeklena konjička na dveh kolesih. in tako v 6ih dneh opravil 6 kolesarskih tur. Od tega dve na gorcu. Ena je bila na Pohorju, druga pa po gričih v Obsotelju. Druga je bla sploh vredu, ker sma jo opravla skupaj s sodelavcem. Družba je prav dobrodošla na takih turah, ko se sopiha v brege...

Ostale štiri pa sem prevozil na cestaku. Nekaj po Štajerskih cestah Dravskega polja z okolico, odpeljal sem tudi krajšo varjanto trase EKO matarona in seveda nepogrešljivo turo Maribor - Murska Sobota. No ta je bla še posebej divja, saj sem jo prevozu z povprečno hitrostjo več kot 33 km/h. Zadnja pa je bila še vožna po Prekmurju, vendar ne samo po ravnicah ampak lep del tudi po Goričkem, ki pa je kar naporen na trenutke. Klanci so sicer kratki, vendar strmi in tud spusti niso nič kaj prijetni, saj so zaviti in zahtevni. No na koncu sem prevozil malenkost manj kot 500 kilometrov.

Vrno pa sem se tud malo k treningom za moč. Prvi trening je kot po navadi pustil kar nekaj posledic, saj kettlebelli niso taka nedolžna stvar kot zgleda. No po dveh dneh mukelfibra pa je drugi trenig že boljši in tud bolečine po njem so malo manješe. Je pa to osnova za vse ostale stvari, se pravi močan trup, tako, da bo to sedaj stalnica mojih treningov.

No v enem tednu se mi je tud tetiva že tako pozdravla, da nisem več čutil bolečin in zato sem danes šel malo tečt. Slabih 10 kilometrov po več kot enem temdnu b počasnem tempu, kar pa je že blo preveč in se je bolečina že malo povrnila. Očitno bo treba še par dni kolesarit in še malo pomigat z kettlebelli pa bo tetiva kot nova.

No danes po teku pa sma jaz in Živa odšla na pohorje z gondola, Tatjana pa je za nama prišla peš. Od tam pa vsi trije do Mariborske koče, kjer se je tja in nazaj odvijala napeta tekma v iskanju markacij ;)Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...