Poletje je

kot nalašč za malo lenarjenja. V tej vročini mi nekaj ni do prevelikega naprezanja, malo športa kolkr se da zgodaj zjutraj, saj popoldan ni za kaj več kot mogoče za kako bolj u izi kolesarjenje. In tako mi ostane nekaj časa tud za branje knjig. Kar nekaj se jih je nabralo pa še zelo različnih zvrsti. Od lahkega branja kriminalnih romanov pa do krutih zgodb in pa do dogodivščin borca Tujske legije.

Patterson z svojimi zgodbami o detektivu Crossu nikoli ne razočara. To sta zadnji dve knjigi, ki sem jih predelal, no eno še ne čist.


Tudi druga knjiga Slovenskega legionarja Roberta Markuša je zanimiva in razkriva marsikatero skrivnost Tujske legije.



Knjiaga, ki pa vsaj mene ni pustila ravnodušnega in sem jo skoraj pojedu pa je Tek za zmajem. Napeta zgodba, ki opisuje življenje v Kabulu pred in med vojnami... Knjiga preseneti z opisom življenja pred vojno v Afganistanu, vsaj jaz sem imel o tej državi precej napačno predstavo, očitno pa nekateri vero izrabljajo v povsem napače namene ali pa, kot izgovor za neka dejanja.


Vmes sem poskušal prebrati še eno športno knjigo Ultraman, ki pa me žal nekako ni potegnila, sama zgodba ni nič kaj izvirna in ni neme pustila nobene vtisa, najvrž je na tem področju preveč podobnih knjig. No mogoče bo na koga drugega naredila boljši vtis.


No zdaj je na moji polici ena od kriminalk pettrsona in pa še ena pretresljiva zgodba z naslovom Ohranila sem ponos. Knjiga o ugrabljenih medicinskih sestrah v Libiji.


Za vse tiste, ki imate radi napete kriminalke pa še namig, preberite kakšno zgodbo švedskega avtorja Henninga Mankella, ne bo vam žal.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2