Na drugo stran

Drave sem se tokrat odpravil z biciklom. Iz našega okna lahko vidim tako Pohorje kot Kozjak pa še vedno nisem nikol bil na drugi strani z biciklom. Mi je Pohorje nekako bolj domače. No včeraj pa sem se le odločil, da malo raziščem še hribčke na drugi strani.Mal sem pregledal karto in forume o trasah okoli Urbana in Tojzlovega vrha ter okolici. Cilj mi je bil prit na Urban in od tam na Tojzlov vrh za naprej pa se bi sproti odločil.

Tako štart o doma, izbira pa gorsko kolo. Pridem do Kamnice tam pa najprej levo in nato takoj desno po cesti in iščem odcep za Urban. Po nekaj kilometrih zagledam rdečo puščico, ki označuje pot na Urban. Vem, da gre za peš pot, ampak saj zato pa sem z gorcem. Zavijem levo po cesti, ki se začne vzpenjati in kmalu preide v makadamsko cesto in ta nato v kolovoz, ki se začne kar pošteno vzpenjati. Ko pridem iz gozda nad vinograd pa je cesta samo še travnik, ki pa je kr neugoden za bicikl, zato tu sestopim in malo popešačim do kolovoza in nato spet na kolo, vendar pa kmalu spet morm sestopit in si mal popešačit. Nato kolovoz spet pride v gozd, kjer se da kolesarit do zadnjega vzpona, ko pa sem spet moral malo popešačit.


Ko pridem iz gozda zavime desno po asvaltirani cesti najprej v spust nato pa po ravni cesti do končnega vzpona do Urbana.




Od Urbana pa nazaj do odcepa, kjer zaviem levo in nato po asfaltni cesti naprej in spet v iskanju odcepa, tkorat za Tojzlov vrh. Po nekaj vožnje pridem do križišča, kjer je tabla Tojzlov vrh desno. Ena cesta je asfaltirana, druga, ki zavije malo kaseje pa makadamska. Odločitev je kot na dlani za katero se odločim, saj sem z gorcem a ne. Tako po sveže nasianem makadamu zagrizem v strmino, ki pa ni prehuda in se po prihodu do kmetije za nekaj časa zravna, nato pa spet zagrize v strmino in že sem pri cerkvi sv. Križa.


Od tu dalje pa po cesti še par kilometrov do kože na Tojzlovem vrhu.


Od tu se vrnem nazaj do cerkve in nato levo v spust. Spust je dolg okoli 8 kilometrov. Ob poti zagledam še odcep za Žigartov vrh, ki pa ga pustim za kdaj drugič. Po cesti pridem do trgovine v Bresternici in nato samo še do odoma.

Cela pot mi je vzela točno 2 urci. Nabralo se je 40 kilometrov in pa za okoli 600 višincev. Celo traso se da komot prevozit z specialko, ker lahko izbereš tud same ceste, ki so asfaltirane.

Najbrž bo bolje da se z gorcem držim Pohorja.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2