Preprost in nevaren

je program, ki se ga bom lotil pri treningu s kettlebelli. Nekaj o programu se najde na strongfirst.com, za moje pojme edina spletna stran, ki ima legitimno vsebino kar se tiče treningov s kettlebelli. Je pa tu sedaj nekaj ovir in to je poškodba, ki sem si jo prislužil pri smešnem padcu na tekaških, kjer sem v bistvu spotaknil samega sebe s palco pri čemer me je fajn zarotiralo in sem si tako nategnil reberno mišico, kar me sedaj onemogoča, da začnem vadit turkish get up. V bistvu je celoten trening sestavljen samo iz dveh vaj in sicer kettlebell svingi in turkis getupi. Nekaj malega o filozofiji treniga najdete v tem članku, drugač pa obstaja tud knjiga, kdo pa bo mal pobrskal pa bo na netu najdu tud PDF.

Mogoče komu ni čist jasno zakaj ravno kettlebell pa da čist na kratko pojasnim. Na brzino in tako počez zgedajo vaje čist simpl in enstavne, ko pa se mal poglobiš pa hitro ugotoviš, da gre pri vsem za komleksne in tehnično zahtevne vaje, seveda, če jih hočeš res pravilno tehnično izvesti, kar pa je predvsem pomembno, ko prehajaš na težje kettlebelle in zato men res cool ker se skoz učim in proučujem slike in videe potem pa vse skupaj poskušam spravit v prakso.


Za primer je tukaj video iz strongfirst.com, kjer boste najdli še kup koristnih informacij.


V glavnem mene zdaj čaka, da se mi poceli mišica in pa nakup 20 kilskega kettlebella, saj se lahk pohvalim, da je 16 će mal preveč na izi za mene.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2