Preskoči na glavno vsebino

Obred prehoda

je prevod, ki ga google da ko odtipkaš Rite of passage ali kot temu pravijo RoP, enako kot vsi dobri treningi za ketle je tud ta prišel od Pavla Tsatsulinea. To en od kettlebell treningov, ki jih jaz delam zadnje tri tedne. Zadeva je zelo enostavna in gre v bistvu za stopnjevanje oz. lojtro. Se pravi naredim clean & press z levo pa potem z desno in en chin up, pa potem dva in tri vse do pet. in to je ena serija. jaz to delam z 20 kilskim ketlom, kar pomeni da v eni seriji dvignem 300 kg z vsako roko. za enkrat delam 6 serij kar pomeni 1800 kg z vsako roko. Vmes med serijami delam po 2 min 20 s, plenka, to je mal za pavzo. Seveda je pred začetkom nekaj ogrevanja z svingi in sklecami in potem na koncu še nekaj ohlajanja z svingi pa side planki počepi pa še kaj se najde.

Kako zgleda RoP se najde tud na youtube.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...