Uzakonjanje

vsega po dolgem in počez je očitno poslanstvo vsake vlade in tako tud naše. Kljub temu, da človeštvo nenehno napreduje pa s kupom zakonov, ki jih kar naprej sprejemajo dobivam občutek, da smo navadni kreteni, ki lahko funkcioniramo le, če imamo vse napisani in pa seveda, če je za vsako odstopanje od tega določena tudi kazen. 

Tako ima država občutek, da se mora vmešavati in regulirati tudi vzgojo otrok, pa čeprav je sama že v veliko primerih pogrnila prav pri tem, ko se je vmešavala v podobne stvari. Da ne bo pomote tudi jaz ne podpiram pretepanja otrok vsepovprek ampak tu pa tam kaka po riti ali pa pocukanje za "tasladke" pa ne vem če ravno škodi. Sedaj se bo najdlo kupe tistih , ki se lahko zgražate nad zapisanim a dejstvo je eno, če mislite, da je vse kar zapiše nekdo na list papirja svetinja potem smo pač vsi mi bili zelo hudo narobe vzgojeni, ker mi smo jih dobili po riti, ker nas so tu pa tam z ravnilom po prstih v šoli... Ko sem ravno pri šolah, a je pred 20 ali več leti kdaj klicala učiteljica, da ne more obvladati otroka ali še huje, da jo je otrok udaril, ne nikoli, a to sigurno ne zaradi tega, ker o tem ni bil napisan zakon. Šlo je preprosto za to, da so nekatere stvari bile drugače organizirane in da so bile postavljene meje, ki se jih je spoštovalo pa čeprav to ni bilo nikjer uzakonjeno.

Imam pa predlog za našo državo, ki vse tako rada uzakonja. Ker vsi vemo, da se otroci največ naučijo, ko nas in okolico opazujejo, predlagam, da se uzakoni obvezno dajanje dobrega vzgleda. Predvsem tega, mislim, da manjka v današnjem času, ko se vsi brigamo kao samo zase in se nam zdi, da je skrb za sočloveka in sobivanje nepomembna. Naučimo otroke sobivanje, strpnosti a naučimo jih to z dajanjem svojega dobrega vzgleda.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2