Nesmiselne debate

se včasih pojavljajo na FB. Meni osebno so nesmiselne ali bolje rečeno, da pač enostavno ne spadajo na FB debate, ki so povezane s službo. Posebej našo, se pravi službo v policiji. Razpravljanje o težavah in zadevah, ki so povezane z notranjo organizacijo take službe pač ne spadajo v t.i. gostilniške debate na FB, pa čeprav se te dogajajo v "kao" zaprti skupini. Takih debat se nikoli nisem in se jih tudi ne bom udeleževal.

No mi je pa par dni nazaj padla v oči debata o tattooih. Sicer mi ni čisto jasen namen, ker pač ne vem ali je kdo imel že težavo zaradi tega, ker se mu tattoo vidi, ko obleče uniformo, pa tudi iz same debate se to ne da videt. No, ker pa spadam tudi sam med te, ki se jim tattoo vidi, ko oblečejo uniformo sem pač prebral, kaj se dogaja na to temo. No že v štartu moram povedat, da uniformo zaradi narave dela oblečem zadnje čase bolj poredko, a jo in do mene še nihče ni stopil osebno in me o tem bilo kaj spraševal ali komentiral. Če pa se to dejansko dogaja, je vredno vsega obsojanja. Gre namreč zato, da smo policisti pred mnogimi leti lahko tudi na podlagi videza legitimirali osebo, a ker družba napreduje se je tudi policija morala ukloniti in to alinejo zbrisati iz zakona. Veliko se je o izgledu, tolerantnosti in ostalih stvareh, kar se tičejo drugačnosti po videzu, kulturi in še čem razravljalo tudi v času begunske krize, kjer so nas zelo poučevali, da je potrebno biti toleranten do drugačnih itd., itd. 

Sedaj pa berem o tem, no hkrati še enkrat povdarjam, da ne vem ali je dejansko kdo od vpletenih že bil na kakršen koli način sankcioniran ali kaj podobnega ali pa je to le spet še ena v nizu brezplodnih debat na FB.

Za konec pa samo še lastna izkušnja, ki se nanaša na kolege iz tujine. Ker imam spet možnost sodelovati z kolegi iz velikega dela EU, lahko z zagotovostjo trdim, da v severnem delu Evrope s temo kot je tattoo nimajo nobenih težav. Tolko o tem....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2