Tokrat v Angleškem

jeziku berem knjigo. Od začetka je pač bila to bolj sila prilike, ker sem pač tu v Grčiji ostal brez knjige za branje in mi ni preostalo drugega, kot da si naročim eno knjigo v Angleščini. 

O sami knjigi ne bom zgubljal besed, ker vsaj jaz ko vzamem v roke knjigo, ki jo je napisal Nesbo pač nikoli nisem razočaran, ker mi je pač pri srcu način kako piše. Predvsem so mi všeč dialogi, ki jih imajo akterji med sabo in so včasih popolnoma izven konteksta zgodbe in tako bralec res dobi občutek, da bere knjigo v kateri nastopajo liki, ki dejansko nekje obstajajo in imajo poleg zgodbe v katero so vpleteni tudi življenje izven tega. Men je to pač vedno zanimivo, čeprav pa zahteva dosti koncentracije.

Je pa še ena stvar, ki me je navdušila pri tej knjigi, namreč to, da je napisana v Angleškem jeziku in tako pilim še Angleščino, ki mi zaradi neuporabe kar malo šepa, predvsem besedni zaklad. Drugo kar pa je še bolj pomembno pa je to, da berem lepo počasi in pozorno, ter mi zaradi tega nobena podrobnost ne uide.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2