Tudi letos

je zima v hribih kar pohitela in v šali bi lahko rekli, da je presenetila žičničarje. Na vseh smučiščih je že kar nekaj snega in tako tudi na Pohorju. Tako sem lahko na Rogli že naredil prva dva snežna treninga na tekaških. Upam lahko samo, da ne bo tako kot lani, ko nato v decembru niso bli na snegu nič. Za enkrat kaže na podoben scenarij a, kot sem se naučil v teh letih se vreme kaj na dolgi rok veliko ne da napovedati, tako, da nam ne preostane kaj veliko več kot, da počakamo in bomo vidli kaj bo.

Stanje je nekako v tem stilu.




Pa, da ne bomo samo o zimi, še malo o naši politiki. Naša vrla vlada se je odločila, da bo nagradila direktorje v javnem sektorju z dvigom plač za kar nekaj plačnih razredov, pa to v bistvu nebi bilo nič kaj takega, ker pač na vsakem vogalu slišimo, da je konjunktura, da bomo imeli presežek v proračunu itd., če po drugi strani najslabše plačani delavce malo pred tem morajo stavkati in prirejati zborovanja pred taisto vlado, da jim dvigne plačo in to za koliko, za toliko, da eni kljub temu še ne pridejo do minimalne zagotovljene plače. Z eno besedo sramota.

Potem pa je tu še zadnja farsa z nekim beguncem, ki mu je bila izdana odločba o odstranitvi iz države in sta ga vrla poslanca pred policijo skrila kar v državni zbor. In ker se je že začela predvolilna kampanija za naslednje parlamentarne volitve so geste, ki jih delajo politiki pač nabiranje prvih glasov. Na koncu pa je Cerar vse skupaj dal spet na MNZ in dvignil roke od vsega.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2