Vino in vampi

kaj pa druga kot Toskana. Po kakih osmih letih sma si z ženo privoščila par dno dopusta brez otrok. Odločila sma se za obisk Italije. Torej sma dva dni namenila obisku Ligurije oz. Cinque Terre , ina pa tri dni za Firence in okolico.

Cinqu terre so pustile na oba lep vtis in nama je bilo kar malo žal, da nisma raje ostala kak dan dlje, ker hoja med temi lepimi vasemi res sprošča, no čeravno se ne da rečt, da ni obljudena a je vseeno sproščujoče hoditi in uživati v naravi, ki jo ti kraji ponujajo. Vasi, ki jih pot povezuje pa so res nekaj enkratnega in zanimivega, ter ponujajo lepe razglede, ki so paša za oči.





Iz pokrajine Ligurija sma se potem napotila proti Toskani oz. Firenca,. seveda sma vmes skočila še do Pise in pogledala znameniti stolp.




Potem pa v Firence, ki pa so pravo nasprotje prejšnjega miru, kaos na cesti, nenormalni promet in tone turistov z nama vred. Je pa res, da je kaj za videt in se obisk splača, sploh staro jedro je nekaj posebnega z množico cerkva in trgovin visoke mode. No zanimiv je bil tudi obisk pokrite tržnice, kjer sma si privoščila malo lokalne hrane. Seveda jaz vampe in pivo, pa tudi znamenite sendviče sma poskusila. Sevda tud na gleato nisma pozabila.



Zadnji dan pa sma se zapeljala še malo po pokrajini in do Siene, ki je prav tako vredna ogleda, vmes pa sma si privoščila še malo chiantia.




In potem počasi proti domu, po tokrat zaradi praznika ne preveč polni avtocesti.

Ni kaj lepo je bilo, mogoč še kdaj do Cinque terre za kak dan več, nikol se ne ve.











Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2