Nisem še 45

pa razmišljam o tem kako bi se čim prej spravu v penzijo. Ja in vem, da to ni prav, še bolj pa vem, da nisem edini, ki tako razmišlja. Zakaj je tako pa je razlogov kar veliko.

Pa, da začnem malo na drugem koncu. Zadnjič sem poslušal podcast Vroči mikrofon in v njem je bila debata o staranju delovne sile in o tem, da je vedno večji delež starih zaposlenih, pa tudi o tem, kako so starejši težko zaposljivi pa čeprav so zdravi, šolani in polni delovnih izkušenj. 

A kaj staro populacijo in pa tudi mlajšo sili k čimprejšnji upokojitvi? Razlogov je veliko a, da ne govorim nekaj na pamet bom poskusil opisati, kako je tam kjer delam jaz. Kaj so razlogi zaradi katerih že sedaj razmišljam o tem, da bi se čim prej spravu v penzijo.

Delam delo na katerem sem pogosto izpostavljen različnim vplivom, naprimer vremenskim ali sem recimo v stiku z ljudmi, ki največkrat potrebujejo pomoč in so v nekakšni krizi, situacije v katerih sem jih je nemogoče v naprej predvideti, v glavnem kup stvari je za katere se reče, da delam-o specifično delo a so pogoji za opravljanje dela vse prej kot specifični. Žal pa smo vsi, ki to delamo obravnavani, kot, da je naše delo enako, kot nekoga, ki dela neko utečeno delo in se delovno okolje ali situacija le redko kdaj spreminja.

Pa ni to vse, da je mera polna nemalokrat slišim kako smo le strošek, malo kdaj ali pa nikoli pa ne slišim, da smo nujni, da brez nas pač nobena država ne funkcionira in, da je to realnost. No, žal pa je realnost taka, da nas je premalo, da tisti, ki smo delamo nemalokrat več, kot bi, če bi nas bilo dovolj za opravljanje tega dela in posledica tega so slabi odnosi na delu, nezadovoljstvo in posledično razmišljanje o tem, da bi se čim prej odstranili in odšli v pokoj. Veliko pa k temu pripomore tudi naše vodstvo, žal še nisem imel sreče, da bi me kdaj šef poklical v pisarno in me pohvalil za nekaj kar se opravil dobro, se pa z lahkoto zgodi, da te kdo pokliče tudi par ur po tem, ko prideš iz nočne in brez pravega razloga ali pa brez tega, da bi dobil vse informacije že nabija na kol.

Zadnja a zato nič manj pomembna stvar pa je skrb za zdravo delovno okolje. Zadnje čase se sicer nekaj spreminja vsaj kar se tiče zaščitnih sredstev a še vedno močno šepamo pri usposobljenosti za osnove našega dela. Kar se kaže v kateri slabi reakciji katerega od nas v situacijah, ki niso običajne in odstopajo od vsakdana. Če omenim, da je težko kupiti kvaliteten stol na katerem je človek primoran včasih presedeti brez prestanka tud 10 ur ali več, mislim, da sem povedal vse. Kot, da bi stoli bili več tisoč evrov velik strošek....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2