Vpliv "samoizolacije"

na nas in okolico je te dni glavno vprašanje. Torej, država je zapovedala samoizolacijo, kaj točno to pomeni za nas in okolico. Za nas doma, razen to, da so otroci doma in, da se tavelka pač uči sama s pomočjo učnega načrta, ki ga je poslala šola, drugih sprememb praktično ni. Oba z Tatjano hodima v službo, oda se enako ukvarjama s športom, z otroci hodimo na igrišče in na sprehode ob Davi. Torej v enem stavku, za nas sprememb ni. 
Kaj pa se dogaja na širšem področju. Ker ni mestnega prometa je cesta ob našem bloku veliko manj hrupna, kar je super, mesto je tako tako, no res so kafiči zaprti in je zaradi tega manj ljudi, a zjutraj je promet še vedno velik, ljudje pač morajo hodit na delo a ne. Pozna se tudi, da le redki peljejo otroke ven in so ti še bolj zabubljeni za elektronskimi napravami, kot so sicer, ker skoraj ne verjamem, da prosti čas skupaj s starši preživljajo ob branju knjig, igranju kart ali čem podobnim. se pa najde nekaj dobrih plati, te ohromitve sistema, opazi se, da se je sproduciralo občutno manj smeti, ker ta dan v tednu je naša kanta ponavadi že tak nabita, da pokrov ni več popolnoma zaprt, tud kanta za plastiko še ima prostor, kar je sploh fenomen, ker je ponavadi polna še po parih urah, ko jo spraznijo. Bere se tudi, da je v večjih mestih veliko manj onesnaženja, kar je tudi super. In tako, ko človek malo razmišlja, mu pride na misel, da je ta produkt narave pač nekakšna samopomoč nje same, ker drugače ni šlo več naprej.
Kar se tiče sedanjih ukrepov, sem pač malo skeptičen, kakšen je sploh dolgoročni namen, saj celo življenje v neki izolaciji ne bo šlo. a mogoče, kdo misli, da bo virus kar sam izginil? Najbrž ne bo. Torej kako naprej, a ima sploh kdo dolgoročni plan? Farmacija sigurno, da ga ima in da ne špekuliram, kako dolgo bo trajalo, da se najde zdravilo in kdaj bodo povedali, da zdravilo je. 

Nima smisla ugibati kaj bo prinesla prihodnost, a posledice tega bodo po moje še kar nekaj časa, kar ni nujno slabo, kot sem že zgoraj ugotovil. Žal je tako, da je zemlja prenatrpana z ljudmi, ki se do nje obnašamo milo rečeno mačehovsko in če je to njen odgovor, potem prav nam bodi.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2