Nov dan novi ukrepi

ki jih za našo varnost sprejema vlada. Jaz sem še vedno mnenja, da se dela pretirana panika in če se motim obljubim, da bom to javno priznal. Pa kratka razlaga zakaj tako razmišljam. Torej hodim v službo, se zaradi tega družim s sodelavci, ki imajo svoj krog prijateljev in znancev in tako dalje in tako dalje. V glavnem do sedaj še nisem prišel do zanesljive informacije, da kdo pozna koga, ki se je na brzino okužil ali še več okužil cel kup ljudi. V glavnem razen informacij, ki jih preko medijev lansira državni aparat med ljudmi ali bolje rečeno, do mene ni prišla informacija o vsaj enem okuženem. No še nekaj, po uradnih informacija imamo 286 okuženih in enega mrtvega za katerega se pa ne ve, kakšna je bila njegova predhodna anamneza. Kakor koli že....

Torej, kaj nam pripravlja vlada, naslednji ukrep je prepoved vse zbiranj na javnih krajih, za skupine več kot 5. Nadzor bo izvajala policija, ki pa roko na srce nima zadosti ljudi niti za redne naloge, česar se vladajoči zavedajo in pripravljajo predlog, da bi pooblastila policije dali tudi vojski. Tu pa jaz malo zastrižem z ušesi. Sam namreč točno vem kakšna pooblastila ima policija in koliko mora nekdo preden postane policist posvetiti učenju in treniranju za uporab le teh. Po nove cele dve leti ob predhodni izdelani srednji šoli. Ob vsem dolžnem spoštovanju do vojske, pa vemo, kako prideš v vojsko in kakšna stopnja izobrazbe se zahteva.  Če bi že z vojsko radi razbremenili policijo pol jih dajte stat ob mejo, kjer sedaj trume policistov stoji in čaka migrante, nikakor pa ne v mesta za nadzor državljanov.

Zdaj pa še nekaj o tem zakaj še ni zdravila. Kljub temu, da ima človeštvo kupe znanstvenikov, med njimi tudi take, ki so odkrili črno luknjo, pošiljajo sonde na Mars in podobno, pa očitno nimamo nikogar, ki bi iznašel zdravilo, ki bi uspešno ubil ta virus.... Pa nisem podpornik teorij zarot, ampak a res, če bi vsa svetovna pamet staknila glave, da nebi bili vsaj blizu če že ne zraven odkritja zdravila.

Ja nič, ostanite noter, ker pač je vlada tako rekla in mislite s svojo glavo...

Pa še eno vprašanje se mi je porajalo, če bi testirali vse s simptomi, koliko bi jih bilo dejansko okuženih s korono in kolk z "navadno" gripo? In torej na začetku zime, ko je prišel nekdo v službo cel zaliman in žnudrav ni imel nihe pomislekov, da bi lahko še koga okužil, ja seveda, če pa še nismo vedli za korono, no sedaj po novem pa vsak ki kihne mora v karanteno. Narobe svet.

Pa prosim poglejte si še tole.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2