Pametna

skor bolj kot jaz. No šalo na stran. Po dobre mesecu uporabe pa lahko malo napišem o moji pametni pridobitvi. Torej ura Huawei GT2. 

Čeprav seb bil več kot desetletje vroč podpornik športnih ur Polar in sem se dogo upiral modernim uram sem sedaj preklopil čisto v drugo smer in kupil pametno Huawei GT2 uro. In prav je da mogoče napišem nekaj občutkov o uporabi ure, predvsem med športom in mogoče na koncu dodam še nekaj "pametnih" stvari, ki jih ura zmore.

Torej ura ima prednastavljeni nekaj športnih kot bi se reklo "moudov", kot so tek zuna pa znotraj, pa plavanje, pa kolesarjjenje, pa pohodništvo pa trejl tek. Tu mogoče jaz pogrešam tek na smučeh, ki pa se ga bo mogoče dalo dodati s kako posodobitvijo. Drugače pa ura se hitro poveže z GPSjem, ki je po tem kolk mam jaz izmerjene proge za tek po moje zelo točen, med tekom te lahko govorno opozarja na vse mogoča, kar pa je meni moteče in sem vse izklopil in mi sedaj vibrira le ob vsakem kilometru. KAr se tiče merilca srčnega utripa bi po moje edini relevanten test lahko naredil, če bi hkrati tega meril tudi s prsnim trakom, ki je po moje zelo točen. No pa tudi tu lahko rečem, da meni kaže kar točno, mora pa biti izpolnjenih nekaj pogojev, dobro zategnjen as, normalna barva kože, torej po moje velik mraz ali vročina meritve poslabšata in pa ne prevelik veter. Sicer ne vem kako, da to vpliva ampak opažam, da veter meritve bistveno poslabša. Kar se same aplikacije na telefonu tiče je ta za moje potrebe zadostna, izris proge, grafi tempa, graf srčnega utripa, izmerjeno število korakov, kadenca, izmerjene hitrosti, od povprečne do največje in pa izračun VO2max so podatki, ki so za povprečnga rekreativca več kot zadostni, aja da ne pozabim še predviden čas regeneracije.

Pa da še gremo malo k ne športnim funkcijam. Te so po moje standardne za večino ur tega ranga, merjenje korakov, pulza, beleženje spanja. Pa še nekaj nad standarda, saj se na moji da tudi oglasiti na klic in pogovarjati, predvajati glasbo in še kaj bi se najdlo. A roko na srce nisem neki kot bi se reklo hevi juzer in je zame cel kup že kar mal viška.

Na koncu še grafični prikaz enega teka na aplikaciji.






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2