Nore krave, ptičja gripa, svinjska kuga in sedaj


Nore krave, ptičja gripa, svinjska kuga in sedaj korona virus. Nekaj novega zopet kar razsaja paniko in ker je to prišlo tudi naše ljube deželice je prav, da napišem, kaj jaz mislim o tem.
Prvo jasno in glasno povem, da ne nasedam pisanju na raznih omrežjih in portalih, pa tudi poročanje na radiju in TVju, kjer je vedno prva vest korona virus ne pomaga k temu, da se nebi širila vsesplošna panika. Jaz vseeno mislim, da je panika pretirana in, da pač gre za virus, ki se vsake tolko pojavi in ni nič drugačen od tistih, ki jih že poznamo in za katere imamo zdravila. Je pa res, da vse kar je novo in neznano pač vzbudi neka vprašanja. Če koga res zanima nekaj relevantnih svari o novem virusu naj recimo posluša podkast oddaje Frekvenca X, kjer je kar nekaj dobrih informacij o novem virusu. Torej, iskanje relevantnih informacij o tem je je najpomembnejša. Je pa tale korona dodobra premešala vse sorte stvari, eni pozivajo kr zaprtju šol in vrtcev, odpovedujejo se razne prireditve, športne prireditve se odpovedujejo ali pa se odvijajo brez občinstva. V glavnem panika se je ustvarila in krogle se ne da več ustaviti.


Pa še malo k aktualnim temam. Slovenija ima zopet novo vlado in to spet pod vodstvom Janše, ki jo je sestavil skupaj z tistimi strankami, ki so se pred letom in pol združile zato, da Janša nebi mogel sestaviti vlade. Keri je zdaj tu nor? Očitno ne tisti, ki so sedaj na stolčkih, ki so se jim mal zamajali in so sešteli ena in ena ter šli v kompanijo z še pred časom t.i. »SOVRAŽNIKOM« samo za to, da ostanejo na oblasti. Kljub vsemu nakladanju o državotvornosti in podobnim budalaštinam pa vsak pameten ve kam pes taco moči. K sreči pa je narod že pokazal nekajkrat kako dolg je njihov spomin, če se samo spomnimo županskih volitev na katerih je skoraj zmagal v Mariboru Kangler, ki so ga pred nekaj leti kamenjali, no pa tud Janšo so vrgli protesti, da ne omenjam Pahorja, ki je zafural državo v ključnem mumentu pred krizo pa je zato bil nagrajen s položajem predsednika države.
Je pa k sreči spodletel poskus uvedbe naborniškega sistema v državi. Vsi tisti, ki sedaj žalujejo in objokujejo, kako zaradi tega, ker ni naborništva njihovi sinovi ne poznajo reda, jim jaz, ki pa sem služil SV, no takrat še TO sporočam, da meni vojska ni dala reda ali me naučila postiljanja postelje, ampak sem to že znal vse prej, ker so me vzgojili tako, da moram z leti sprejemati odgovornost za sebe in postiljanje postelje je bil eden izmed prvih stvari, ki sem se jih moral naučiti in redno delati. O vojski še samo to, samo prava profesionalizacija je smer v katero mora taka organizacija iti, se pravi, dobro plačilo, zagotovljena socialna varnost, ne samo dokler delaš, ampak tudi potem, ko za to delo nisi več sposoben, so osnova za to, da se bo sploh kdo odločil za ta poklic.
V glavnem to je na kratko o aktualijah.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2