Potem nikoli več


ne bo tako kot je bilo, če pa bo pa bo trajalo nekaj časa, da se utirimo nazaj. A pa je to res nujno tako slabo? Po moje niti ne, saj kot družba smo že nekaj časa popolnoma zgubili smisel za prave vrednote življenja. Pehanje za materialnimi dobrinami nas je pahnilo v stadij, kjer vsak skrbi le za svojo rit in gleda na sebe. Poleg tega smo ne da bi se tega zavedali padli v tekmo drug z drugim, kdo bo mel več, kdo bo šel na boljši dopust… Ampak, da se streznimo bo potrebno še nekaj korona virusa.

Pa se vprašajmo, zakaj je do tega prišlo. Mati Narava nam že lep čas pošilja razna opozorila pa naj je to v obliki neurij, suš, toče in podobnih stvari. No razen jamranja in tu pa tam kake ugotovitve, da gre za podnebne spremembe, kaj pa smo v bistvu naredili, da bi se stvari kaj izboljšale. Pa ne rabimo gledat globalno, zazrimo se sami v sebe pa bo.

Ampak pustimo sedaj to in poglejmo malo kako se država spopada z novo nastalo situacijo. Namreč vlada napoveduje sprejem določenih ukrepov za omilitev situacije. Od prvih znanih ukrepov, pa moram povedati, da se mi eni celo dopadejo. In sicer, bo vlada namenila dodatek penzionistom z najmanjšimi penzijami, sicer je to po svoje malo ironično, ker ravno nekega trošenja v tem času ni zaznati, ampak vseeno bo enim malo olajšala vsakodnevno življenje. A ob enem ne smemo pozabiti kako pomembno volilno telo so penzionisti. Naslednji je, da bo ukinil 20 in 40 procent dodatek penzije tistim, ki delajo. Roko na srce v bistvu jih veliko hodi sedaj v službo in podaljšuje samo zaradi denarja. Dejstvo pa je da »soka« kot bi se reklo pravega od sebe ne dajo in v bistvu v večini primerov samo zasedajo stolčke. To je vidno predvsem takrat, ko odidejo v penzijo in se vsaj v našem primeru velikokrat to delovno mesto kar ukine. V glavnem prvi ukrepi, ki so znani so vredni vse pohvale. Na nadaljnje še čakamo. Upam, da se bo nekaj nanašalo tudi na S.P., ki so zaradi zaprtja v bistvu ostali brez dohodka in posledično tudi ne bodo mogli poravnati obveznosti do države. V glavnem o ukrepih več, ko bodo znani vsi.

Za konec pa še povabilo k poslušanju res odličnega podkasta od Večerove ekipe, o aktualni situaciji. Na enostaven in vsem razumljiv način razloženega marsikaj o sedanjih razmerah.

Pa ostanite zdravi in razmišljajte s svojo glavo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2