Vprašanja,

ki se porajajo v teh dneh in jih je veliko. Kaj se je že in kaj se še bo spremenilo med nami z nami in z okolico.

Opcij je veliko odprtih a prvi rezultati so že tu. Ljudje se prav načrtno izogibajo drug drugega, in se prav vidi, kako se pri srečevanju začnejo avtomatsko odmikati vstran. Tudi skupin, ki jih je bilo v naši okolici veliko, saj živimo v delu mesta, kjer je nastanjenih veliko, kako bi rekel, no pač skupnosti, ki niso slovenske, skoraj ni opaziti, so se sedaj očitno zaprle med štiri stene in tam nadaljujejo s taistim početjem, ker to pač je del njih. No to je tako na prvo roko opažanja.

Kaj pa opažamo pri nas doma in kake spremembe uvajamo ali razmišljamo o njih. Prvo je sigurno način nakupovanja stvari, ki jih družina potrebuje, tu mislim predvsem na hrano. Torej mogoče nam uspe tisto, kar se prizadevamo že nekaj časa, to je narediti spisek in potem narediti recimo dva velika nakupa na mesec in prečrtati vsakodnevno hojo v trgovino. Ta ukrep se bi sigurno tudi poznal pri mesečnem proračunu. Naslednji ukrep je opcija, ampak samo opcija za enkrat šolanje na domu. Naslednje šolsko leto bo tud najmlajši začel z šolo in prav zanimivo bi bilo poskusiti. Mogoče se mi tako za zdaj zadeva zdi dokaj izvedljiva, ker pač naša Živa je res pridna in delovna šolarka in nima nobenih težav v teh dneh, ko poteka šolanje doma, tu pa tam zrihtamo kake kopije ali printanje, ostalo porihta sama, mogoč bo Miha težavnejši a izziv bi bil pravi.

Kar se tiče našega družbenega in družabnega življenja, sem že zbrisal FB iz telefona, ker toliko nebuloz kot se jih je nabralo tam res ni več dobro za moje zdravje, drugače pa smo že mi bili do sedaj taki, da smo sami sebi kar dobra družba in ne rabimo zelo veliko hodit okoli, po raznih kafičih in tam zabijat čas, so nam sprehodi ali kolesarski izleti čist dovolj. Da pa nebi mogli hodit več imeti druženj s prijatelji in družino, ta bojazen pa je na dolgi rok odveč. Torej tu nekih velikih sprememb za nas ni, razen seveda če naša ljuba Vlada ne zapove prepovedi sprehodov, kar se roko na srce nebi čudi glede na vse kar danes sprejemajo in to po hitrem postopku.

Torej spremembe so že in še bojo, kak bo dolgo ročen vpliv je uganka, bo pa zanimivo gledat, kaj bo ko se bo do začele stvari umirjati, ali bomo prešli takoj v stare navada ali bo trajalo nekaj časa in kaj dobrega se bomo iz vsega naučili.

Za konec pa kot vedno, mislite s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2