Najlažje je bit skrit

za kakšnim "fake" imenom in potem komentirat vse povprek in imeti mnenje o vsem pa četudi večina nima pojma ali informacije zaradi katerih bi lahko prepričljivo trdili, da imajo prav o tem o čem pišejo. A žal, danes omrežja in portali dopuščajo, da vsakdo lahko pušča komentarje in izraža mnenje, ker pač živimo v demokraciji. Ja, je že res, da je velikokrat, to, da imaš mnenje in stališče lahko dobrodošlo a jemati si pravico, da imaš in izražaš mnenj o vsem je izraba tega inštituta. 

Zakaj zopet ta tema? Gre za to, da se velika večina ljudi rada naslanja ob stvareh, ki so za druge velika tragedija. Tako sem zopet zasledil cel kup pametovanj na vsem možnih platformah o ropu v Prekmurju. Ker je v zadevo vpleten policist je to še toliko bolj odmevno in že takoj samo po sebi kliče po tem, da se javnost vpleta. Vsem skupaj pa sledi še cel kup neprimernih komentarjev za katerimi se skrivajo anonimneži, ki neti malo ne pomislijo na vse negativne posledice, ki jih take zadeve puščajo na ljudeh, ki so neposredno vpleteni. A se kdo vpraša, kako bi bilo všeč njemu, če bi kdo drug tako pisal o njemu ali njegovih bližnjih? Sem prepričan, da nihče niti za milisekundo, ker če bi, bi takoj, ko bi se postavil na drugo stran pritisnil na tipko za brisanje. A seveda misliti je pojem, ki je tem ljudem tuj in misel na sočloveka tudi, vse skupaj pa privede k bolanijam, ki se potem producirajo po spletu. Sram me je, da živim v takem svetu, kjer je egoizem in da se nekdo dela norca iz nesreče drugega vrednota. Žal prehitro pozabimo, da je zaradi takih in podobnih zadev, nekoč človek bil pahnjen v tak obup, da si je vzel lastno življenje... Ja žal se to prehitro pozabi in ljudje se naprej obnašajo, tako, kot, da se to ni zgodilo.

Žalostno pa je tudi, da se taka nestrpnosti in nivo komunikacije širi tudi med ljudmi, ki bi morali biti vzor, ki bi morali zaničevati tako obnašanje, a ga žal s svojim pisanjem samo še spodbujajo.

Dajmo ljudje pamet v glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2