Zdrava kmečka pamet

je nekaj kar že zdavnaj ni več v glavah ljudi. To lahko trdim glede na vse takšne in drugačne spletne objave, ki se najdejo na platformah. In te objave so tam, ker ljudje to berejo in nato še dajejo cel kup komentarjev pod te objave, kjer gredo nekateri v take skrajnosti, da te resno zaskrbi za zdravje človeštva. Jaz se izogibam branju bedastih portalov, še bolj se izogibam branju komentarjev, tu pa tam pa vseeno kliknem na povezavo do njih a me po prebranih parih mine do vsega.
Torej par minut nazaj se je pojavil članek o tem, da je na eno od mariborskih šol zopet učenec z potrjenim korona virusom in nato kup komentarjev pod njim, vsebina njih pa taka, da bi, bil zdravstveni sistem resno ogrožen, če bi bili vsi sprejeti v zato primerne ustanove. 

A pustimo sam članek in komentarje pa rajši nekaj o sami okužbi z korono. Še zdaj enim ni jasno, da celo življenje ne bomo mogli živeti v karanteni in, da ljudje bodo zbolevali in, da bodo med njimi tudi takšni ki bodo imeli korono, čeprav verjamem, da je veliko več bolnih v tem trenutku za katere je korona zadnja misel in imajo res zdravstvene težave, ki so smrtno nevarne in lahko stanejo življenja tudi človeka, ki je zdrav in v polni kondiciji a še vedno nihče sploh ne razmišlja o teh ljudeh, ker pač seveda korona je sedaj največji sovražnik. Dajmo pomisliti raje na te ljudi ne pa takoj skočiti, ko se nekdo okuži s korono.

V razmislek o zdravi kmečki pameti pa še tole. Lani je naš tamali domov iz vrtca prnesu neki virus (zarad mene je lahk bla tud korona). Vsi po vrsti smo imeli nekaj od njega, ker se pač doma ne morš temi izognit, lahko samo že v štartu narediš kako preventivo in potem čakaš kaj bo. Nismo pa v tem času hodili okoli po obiskih in tudi sprejemali nismo obiskov, ker pač vemo, da lahko s tem okužiš še druge. In vse to nam je uspelo kljub temu, da nismo imeli obveznih priporočil, kot se moderno reče v tem času.

Dajte ljudje pamet vglavo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2