Drama queen

 bi se lahko reklo vsem našim takšnim in drugačnim govorcem, ki nas vsakodnevno grozijo in pretijo preko medijev, sklicujejo tiskovke in se vlačijo po twiterjih in podobnih socjalnih mrežah. 

Da je stanje resno vemo vsi, da se je to pričakovalo tudi vemo vsi, da se za to ni naredilo skoraj nič, sedaj tudi vidimo vsi in da je komunikacija kako se s tem spopadati podn od podna je tudi lahko vsem jasno, razen seveda peščici vernikov, ki gledajo na določene osebke, kot na odrešenike. Po drugi strani pa vsi mi, ki vidimo malo dlje kot do lastnega plota zvemo in vidimo, da se v pravih demokracijah komunicirajo take situacije veliko bolj umirjeno z mirnim tonom in z veliko mero zdravega razuma. Pri nas pa je zadeva včeraj potekala tako "sprejeli smo nove ukrepe, s katerimi omejujemo ljudem...., v kolikor se bodo zadeve poslabšale imamo pripravljene še dodatne ukrepe s katerim vam bomo omejili še to in to". Sicer ne vem kak učinek tak način doseže pr vas, vem pa kakega pri meni in tako imam tudi jaz pripravljene "ukrepe" za ukrepe.Nekako zgleda dolgo ročno, da si sedanji vladniki želijo nekje do zime vse spraviti za štiri stene, no razen seveda delate lahko, ker pač smo po napovedi prvega ministra na poti med prvih 15 držav na svetu, ko pa končate tlako pa domov, eni šolat otroke, drugi skrbeti za starejše, pač odvisno od tega kakšna je vaša situacija. Edino kar je še dopustno, lahko v nedeljo greste poslušat župnika in mu vržete nekaj v cekar.

Mogoče se bo ta taktika izšla mogoče pa ne, bo pokazala bližnja prihodnost.

Pa gremo naprej od, spet h kolesarstvu, namreč Roglič je zmagal klasiko Liege-Bastogne-LIege, tokrat je v silovitem finišu premagal na koncu osmoljenca Alaphilippa, ki se je že veselil a na kocu ugotovil, da drugega mesta. Seveda ne smemo pozabiti, da sta bila tretji in četrti Pogčar in Mohorič. Torej smo uradno kolesarska velesila.



                                                                   vir: rtvslo.si

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta