24/7

 je časovnica poklica, ki je v tem lasu daleč najbolj obiskan. Kot že vsi vemo gre to za delavce v zdravstveni negi, katerim so po enih podatkih dvignili plačo celo za šest plačilnih razredov, kar niti ni tako malo. A vendar se sprašujem, če je samo denar oz. premalo tega edini motiv ki odganja kar nekaj zaposlenih v zdravstvu pa ne samo v zdravstvu ampak v vseh poklicih, kjer si v delo vpet vse dni v letu ne glede na uro ali datum.

Ker tudi sam že kar nekaj časa delam v takem tempu lahko iz prve roke povem, da se z denarjem pač ne da kupiti vsega, še posebej pa ne časa, ki ga zamujaš med tem ko si v službi v času je večina doma in prosta. Torej delo ponoči, delo za praznike, delo med vikendi in z njimi ves čas, ki ga zamujamo s tem, da smo lahko z tistimi, ki nam nekaj pomenijo v življenju pač velikokrat odtehta ves denar na svetu. Najbrž bo kdo rekel, da pač vsak, ki se odloči za tak poklic tudi ve kaj to potegne za sabo in s tem se popolnoma strinjam, a je res tudi to, da če dvajset letnika vprašaš kaj mu v življenju pomeni največ ali pa isto vprašaš nekoga po 25 letih ali več dela v takem tempu so bodo odgovori močno razlikovali. Je pa še tu sigurno en razlog in to je odnos do ljudi, ki delajo v tem sistemu za katerega so velikokrat le nujno zlo, razen ko res zagusti, kot je v teh časih, ko je celoten sistem odvisen od teh služb in bi odgovorni naredili vse, da nebi prišlo do popolnega kolapsa, ki je, če pogledamo zdravstvo res na robu zloma.

Tu bi sedaj lahko razširili pogled še širše in si postavili vprašanje zakaj je tako še na drugih področjih, recimo na področju politike, a bom to prihranil za kdaj drugič.

Torej vsi tisti, ki se še vedno čudite zakaj  prihaja do tega poglejte malo širše in se zavedajte koliko ljudi dela takrat, ko večina uživa s svojimi najbližjimi. 

Pa ostanite zdrave pameti.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2