Brca v temo

 bi se lahko reklo glede na rezultate testiranja na covid v šolah. Po podatkih iz medijev se je 18.11 testiralo 135.100 učencev, pozitivnih je bilo 300, koliko je bilo dejansko potrjenih z PCR testom se ne ve, pa tudi če vseh 300 je odstotek zanemarljiv. Vsekakor pa ni zanemarljivo število testov, ki se jih porabi na teden zaradi obveznega samo testiranja in prav želim videti obraze dobaviteljev testov.

Torej kot prvo država zapravlja denar na mestu za katerega se je izkazalo, da je popolnoma nepotreben, ne bom šel v to, da zopet pri vsem tem najbolj nasrka prav šolski sistem na katerega se prelaga velika odgovornost in breme a je bolj ali manj vse delo brez pomena, ker kot prvo žarišča okužb kot se lahko vidi niso šole in kot drugo, otroci tudi če se okužijo v veliko večini brez težav prebolijo korono. Torej so "strokovnjaki" zopet kot bi se reklo brcnili v temo in bi sedaj po tem, ko so rezultati tu pač enostavno rekli, da to testiranje za enkrat nima smisla, če pa ne to pa bi lahko rekli, da je v šoli oz. razredu kjer ni potrjenih okužb maske niso potrebne, no pa tudi do tega še nismo prišli.

No, če ne druga pa bojo v tej "vojni" kot je to stanje nekdo nekoč poimenoval eni mastno zaslužili, a od vseh najbrž najmanj proizvajalci, največ pa dobavitelji in pa seveda tisti, ki bodo posle odobrili, ker kot nam je znano že iz drugih poslov so najpomembnejše pač provizije, ki ti odprejo vrata, da lahko sploh posluješ. Torej, kot v vsaki vojni bodo tudi v tej nastali novi dobičkarji.

V bolnicah pa bijejo plat zvona, ni prostora, ni ljudi, a kako prikladno so se zdravniki takoj priklopili, ko gre za zvišanja plač in to brezsramno. Dejstvo pa je, da zdravniki zaslužijo v primerjavi z ostalimi poklici nenormalne vsote, večina jih poleg dela v raznih državnih ustanovah dela še v privatnih praksah, da ne omenjam, da eni celo med časom, ko so na delu v bolnici in prav žalostno je, da skoraj po dveh letih vodilni v teh ustanovah skupaj z državo še niso sposobni zagotoviti kapacitet za zdravljenje korone, kljub temu, da vsi vemo, da so vsi ostali posegi zamrznjeni, zdravnik, ki pa je hotel opravljati še operacije pa je bil odpuščen. Potem pa še imamo tu en absurd, ko beremo, da so se na poziv, da bolnice pričakujejo pomoč prostovoljcev, sedaj te zavračajo, pa čeprav gre tudi za ljudi, ki so izobraženi prav v zdravstveni negi, sedaj pa razumi kdo če more.

Se pa ponovno začenjajo lokdauni po državah. Za najbolj rigoroznega se je odločila Avstrija, za enkrat gre za 10 dnevno zaprtje za vse, po drugih državah gredo v zaprtja za necepljene in podobno. Me pa zanima, kako bo zaprtje za vse vplivalo na nadaljnja cepljenja, ker logika je jasna, ljudje so se cepili, da bi zaživeli svobodneje, da bi naredili nekaj za družbo in na koncu dobijo prst nekam, kaj bo, ko bodo začeli taiste ljudi pozivati k ponovnemu cepljenju, je najbrž odgovor na dlani, vsaj pri veliki večini...


                                                                vir: cdc.gov

Pa sotanite pri zdravi pameti, če se le da.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2