S slabo vestjo

 bi poslušal ene par podkastov, če jim nebi namenil vsaj nekaj malega denarja in jim s tem pokazal, da cenim trud in čas, ki ga namenjajo za ustvarjanje vsebin s katerimi si poslušalci krajšamo čas, širimo obzorja, se nasmejemo in izvemo veliko novega.

Tokrat se mi zdi, da je prav, da jih izpostavim ene par, ki res izstopajo s svojo vsebino. Zanimivo pa je, da ob enem pokrivajo široko področje vsebin, od športa, politike, kulture, eni še celo gredo v znanstvene sfere...

Torej prvi sigurno Ofsajd, kjer Jaša in Žiga obdelujeta, slovenski nogomet, nehote ali pa hote se malo več zadržita pri lokalnem NK Maribor a vseeno korektno obdelujeta tudi ostale klube in, kot bi se reklo nikomur ne ostaneta dolžna. Prav kultni so polurni uvodi in pa seveda z pop kulturnimi zaključki.

Naslednji je politični LDGD, kjer štirje komentatorji obdelujejo trenutno stanje v naši politiki, pri tem ne preferirajo ne bele ne rdeče, ne leve ne desne, kritični so bili do delovanja prejšnje vlade, se iskreno nadejale sprememb ob prihodu sedanje... Kakor koli vsake dva tedna obdelajo aktualna dogajanja v preteklih dveh tednih, seveda pa za popestritev poskrbijo z vsakokratno nominacijo za politbizarko in pa z zadnjih 30 dodajo še kako referenco na pop kulturo.

Potem imamo tu neumornega Marka Robleka, ki s svojim zagretim za tek, obdeluje tekaške vsebine, podkaste šiba kot za stavo in popestri marsikatero tekaško urico s svojimi zanimivimi gosti in vsebinami. V podkastu najde vsak nekaj zase, pa naj bo to tekač, ki ima tekmovalne ambicije ali pa samo nekdo, kateremu tek predstavlja zgolj sprostitev. Poleg vsega pa boste dobili namig tudi za kak dober film ali knjigo.

In pa za konec še trojica, ki prebira kultnega Štopraca in podkast Opravičujemo se za vse nevšečnosti. Okoli polurne epizode, kjer vsakič obdelajo eno poglavje Štoparskega vodnika po galaksiji a podkast še zdaleč ni samo to, je še veliko več. Od referenc na bivšo JLA do referenc na politično ali kulturno dogajanje, kdaj pa kdaj pa tudi kaka čisto fizikalna.

Vsi ti podkasti so plod dela nadobudnih ljudi, ki posvetijo za izdelavo teh vsebin svoj čas, znanje in nemalokrat tudi denar in prav je, da jih vsaj tu pa tam podpremo tudi finančno. Možnosti za to je kar nekaj, lahko kupite kak izdelek, ki ga ponujajo ali pa jim enostavno nakažete kak evro, kot rečejo "vsak evro prav pride".

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2