Ali hočemo javno zdravstvo

 je bilo eno od vprašanja v zadnji Tarči, ki ga je izustil eden od politikantov, ker, da ga obdržimo pač baje moramo dvigniti plače zdravnikom. Ob enem beremo, da zdravniki, pa jaz vem da ne vsi, v teh časih kopičijo enormne zaslužke, ob enem tudi vemo, da taisti zdravniki v času, ko naj bi delali v javnem zdravstvu, so tam le fiktivno prisotni in raje delajo v zasebnem zdravstvu. Vsi, ki s(m)o kdaj koli potrebovali kaj več kot zdravstveno oskrbo na primarni ravni, torej kakega specialista pa tudi vemo, da do njega v doglednem času, se pravi brez zvez ali česar podobnega, lahko pridemo samo samoplačniško.

Če je to javno zdravstvo, potem ga najbrž res ne potrebujemo v taki obliki, kot je sedaj in seveda tudi z zapravljanjem takega denarja za zdravnike, kot ga sedaj. Ob enem je zanimivo, da so kar na enkrat vse bolnice, ki so v preteklosti vsako leto bile plat zbvona zaradi izgub v teh t.i. kovidnih časih, kar na enkrat postale kovnice dobička. Tudi to je kar malo skregano z logiko, da v časi, ko bolnice obravnavajo samo kovidne bolnike in opuščajo vse ostale programe, predvsem nenujnem ob enem pa so v plusu, kar se financ tiče. Skregano z logiko, kot, da bi podjetje delalo samo na polovici zmožnosti ali še manj, od tega pa uspelo ustvarit dobičke, za povrhu vsega pa bi delavci zahtevali še občutno večje plačilo, pa čeprav delajo dosti manj. Ob enem me zanima, koliko povečanje plač bodo deležni ostali delavci v zdravstvenem sistemu, ker kot vsi vemo so zdravniki samo mali del sistema, ki pa za sebe kot "bogovi v belem" zahtevajo največji kos pogače, za ostale pa jih seveda ne briga.

Bo pa na koncu zanimivo gledati plaz, ki so ga s tem sprožili in tu ne gre samo za dvig plač, ampak tudi za zahteve po izstopu iz sistema plač, ki sedaj velja za vse javne uslužbence.

Kakšna čokolada bo v tej bombonjeri bomo še videla, ali bo sladka ali pa bo potegnila na grenko.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2