Lep vikend na obali

 smo izkoristili, sploh ker pač ni veliko vikendov, ko sem jaz fraj pa da se poklopi še kolikor toliko lepo vreme, ki je potrebno, če se odločimo, da izkoristimo dneve za akitvnosti na prostem. 

No, ampak ta vikend se je poklopilo, kot rečeno, lepo vreme z nekaj burje na obali, kar pa nas ni odvrnilo od tega na se napotimi proti morju. Torej v soboto smo krenili v smeri obale z vmesnim postankom v Pivki, kjer smo obiskali muzej vojaške zgodovine.

Kar lepo zbirko so nabrali v muzeju od vojaških vozil in orožja, do lepe zbirke o osamosvojitvi Slovenije, seveda pa največ pozornosti zavzamejo letala, helikopter in policijska ladja, pa seveda podmortnica. Žal bi morali za ogled notranjosti podmornice čakati predolgo, simulatorji letenja po so bili za ta dan že vsi zasedeni. No, vseeno smo preživeli skoraj dve uri ob ogledovanju, predvsem Miha je bil več kot navdušen nad vsem.







Nekaj slik iz muzeja.

Pot smo potem nadaljevali do Izole, kjer smo se sparkirali na tamkajšnjem PZAju, ki je skora ob obali in kjer za 20 evro lahko parkiraš in dobiš še elektriko vodo in uporabo sanitarij.

Dan smo nato izkoristili še za sprehod po Izoli in pa seveda za pozno popoldansko kosilo, ki je bilo tako obilno, da smo zvečer samo še uživali v zavetju avtodoma ob pijači in kartah.

V nedeljo pa najprej jutranji tek, kljub burji sem odtekel eno 10ko ob obali po obalni cesti v smeri Kopra, nato je šla na tek še Tatjana. Ja tak  pač je pri nas, prvo nekaj športa, potem zajtrk in nato kavica ob obali in sprehod po Izoli. Popoldan pa smo se zapeljali še do Kopra in tam naredili en krog po mestu, šli nekja pojest in počasi proti Štajrski. 




Pa še malo iz sprehodov.

Torej tudi drugi mini dopustek z avtodomom je za nami, po prvih soznanjih smo zdaj že utečeni in gre vse kot po maslu.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2