Ne bomboni, bombonjere

 se hvalijo, da delijo te dni naši voditelji. No, jaz pa najbrž še kdo drug to spremljamo z vsaj malo grenkega priokusa, ker roko na srce razdeljevanje teh čokolad se pač marsikomu ne bo zdela ne poštena še manj pa pravična. No o tem kdo jih je do tega upravičen se lahko bere na spletu. Delitev je prav zanimiva, predvsem v delu, ko so vključene družine z štirimi ali več otroci. Pa nima to nobene zveze s tem, da bosta zaradi tega dobila ta denar tudi član dva, trije te vlade pač pa to, da normalna družina, pod to štejem družino, ki normalno razmišlja v teh časih, je racionalna in hoče za svoje potomce vse najboljše si pač ne bo in ne more privoščiti več kot dva otroka. Za to obstaja več razlogov, prvi je nakup stanovanja oz. cene le tega v teh časih. Vsi vemo, da za neko normalno življenje potrebuješ določeno število kvadratov, torej po lastnih izkušnjah lahko povem, da na okrog 70 kvadratnih metrih mi kot štiri članska družina živimo čisto spodobno a to še vedno pomeni, da imata otroka skupaj sobo. No ko to kvadraturo pomnožimo z povprečno ceno za naše mesto, lahko z lahkoto ugotovite, kdo si lahko privošči stanovanje za normalno štiričlansko družini. Torej kje so potem družine z štiri ali več otroci, razen seveda, če si naši vladajoči ne predstavljajo, da bi pač spali kar po tleh, kot to najbrž eni počnejo, tudi v takih ali celo manjših stanovanjih, kjer jih živi pet, šest, sedem in še več in to potrjeno, kar vidim v soseščini. Ampak v teh primerih ne gre za ljudi naše nacionalnosti, pa naj se sliši še tako nacionalistično a prav taki bodo deležni teh vavčerjev, Taki, ki se na vse možne načine napajajo iz državnih sredstev, od sociale, do zavodov za zaposlovanje, ob enem pa nimajo nobenih ali minimalne stroške pri plačilu vrtcev, šol in ne vem kaj še, ja in prav velika večina teh bo sedaj dobila še "bombonjero".

Na tem mestu sem prepričan, da bo od teh 700.000 prejemnikov mogoče le 20% takih, ki delajo pa žal dohodki ne dosegajo takega cenzusa, da bi lahko normalno živeli, kar je v bistvu žalostno, še bol pa to, da nekdo, ki je do penzije prišel s polo delovno dobo, sedaj životari. A za take ne rešitev talanje bombonjer, pač pa je treba tak stvari rešiti drugače.

Torej, res me zanima kako se ob teh ukrepih počutimo(jo) tisti, ki živimo(jo) v nekem povprečju ali malenkost nad njim, ki delamo v veliki večini najbrž malenkost več, ki se trudim nekja ustvariti ali pa kaj prišparati. Po moje res ne glih lagodno, ker tudi mi plačujemo dražjo kurjavo, tudi naši otroci, čeprav sta samo dva ali pa trije želijo biti v toplem stanovanju. Po moje se jih velika večina počuti tako kot jaz, sigurno pa ne tako, kot je zapisano v prvem odstavku tretjega členu Ustave, kjer piše "Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe."

Vsak naj presodi sam o tem, kako se mu zdi to deljenje, meni se ne zdi pošteno, pa čeprav se komu zdi, da sedaj izpadem, kot nacionalist, pa se zavedam, da je problem globlji, da so potrebne rešitve na večih nivojih, vsaj kar se tiče izkoriščanja raznih socialni transferov, ob enem pa se zavedat tudi tega, da se to dogaja povsod po t.i razviti Evropi. A kot rečeno deljenje bombonjer pač ni rešitev, še manj pa vzpodbuda za veliko večino, ki držijo pokonci to našo ljubo deželico, ki pa so bili sedaj izvzeti pri teh delitvah.


                                                                 slika: mojačokolada.si

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2