Premal o športu

pišem na tem blogu, ki je v prvotnem bil namenjen ravno temu, pisanju o športu in prav je, da se tu pa tam vrnem tudi k tej temi.

Šport, ki je meni veliko dal, ne samo v smislu dobre kondicije, ampak tudi v tem, da znam bit potrpežljiv, da se znam iti velikokrat preko bolečine, ker je ukvarjanje s športom tudi to, da te kdaj pa kdaj tud kaj boli. na splošno se mi zdi, da sem zaradi tega boljši človek, ob enem pa je tudi res, da mi je ob kakih večjih športnih dosežkih zrasel ego in tako popolnoma razumem vrhunske športnike, ki so za navadne smrtnike velikokrat čudaki.

V glavnem danes je stvar drugačna, šport je moj način življenja, je način življenja cele družine, je stvar, ki nas združuje in nam popestri dni, dni ko nekateri ne vejo kaj bi delali si mi najdemo neko aktivnost, pa če ne drugega gremo s kolesi okoli mesta ali pa z žogo na igrišče za košarko ali nogomet, pa če res nič drugega pa gremo peš krog po mestu.

V bistvu je to ne samo način življenja ampak v neki meri tudi odvisnost. Prav smešno je, da vedno načrtujemo svoje poti tako, da si malenkost ogledamo teren, kako se bo dalo tečt ali se da kaj kolesarit, pozimi ne gremo na smučišče, če tam ni tudi prog za smučarski tek.... Ja to veliko pove o nas in našem načinu življenja, saj ni poti, da nebi s sabo nesli kos športne opreme. Najmanj kar je so to tekaški copati, saj tečeš lahk praktično povsod, velikokrat je tudi kak rekvizit za telovadbo, pa če ne druga vsaj telovadna podlaga pa kak TRX ali gumica, če pa se da pa še kak kettlebel.

Pač kot rečeno, to je naš način življenja in zbujanje pred službo za to da greš za urco tečt ali da narediš kak drug trening je pri nas nekaj vsakdanjega, za nekoga, ki pa nas opazuje od daleč pa smo najbrž čudaki. A nič za to, nam da šport veliko, ne gre samo za skrb za zdravje, gre za to, da se ob tem družimo se o tem pogovarjamo in s tem živimo.

Torej imejte se radi, gibajte in ostanite zdrave pameti.

 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2