Prva audio knjiga

ki sem se jo lotil bolj silom prilike, če sem pošten, ker sem pač šel od doma brez svojega bralnika, se je pa na koncu vse skupaj izkazalo za dobro stvar, saj sem tako sprobal malo tudi ta način "branja". Roko na srce je največ odvisno od tega, kdo knjigo bere in, če ti odgovarja glas bralca in je to po meje najbrž celo bolj pomembno od same vsebine knjige. Kakor koli prva je za mano in prav je, da nekaj povem o knjigi, ki ima zelo pomenljiv, če ne že provokativen naslov.

Devica, kraljica, vdova prasica, ki jo je napisala Erica Johnson Debeljak. Povod za nastanek te knjige je smrt njenega moža in najbrž tudi vse kar se je dogajalo po njegovi smrti, tako vsaj predvidevam. Knjiga je v bistvu spopad z izgubo, z izgubo partnerja, prijatelja, moža, sočloveka, izgubo, s katero bomo vsi na neki točki soočeni. Avtorica opisuje sam proces kako se sprijazniti z praznino, ki nastane, ko izgubimo nekoga, ki nam je res blizu, ob enem pa kako se spopasti z vsemi govoricami, kot se je to dogajalo v njenem primeru, na koncu pa še spopad z birokratskimi zadevami, ki so posledica smrti. Knjiga je pretresljiva, na trenutke pa tudi ironična in zelo spretno prepletena z zgodovino, ter navadami drugačnih od nas on smrti.

Knjiga vredna branja ali pa poslušanja kakor želite, saj jo je možno dobiti v vsem možnih izdajah.                                                                slika: bukla.si

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2