Čustva

 kot so jeza, žalost, nemoč in še kas se zadnje dni kopičijo v meni, še posebej se mi to dogaja po nočnih službah, kjer se zadnje čase kot po pravilu ukvarjamo res z izmečki, ki jih je naplavilo to človeštvo. Poslanstvo, da bi naša služba morala ljudem pomagati pa je že dolgo izgubilo svoj pomen. Ukvarjamo se samo še res z izmečki, pa pardon za te besede. Žal pa je res tako, kaj pa je še huje je to, da večina se sama zavestno odloči da bo taka, le manjši del jih je v to nekako vržen ali pa jih je sistem ali na splošno življenje prisililo v to.

Kaj s tem mislim, da dam primer ali te sistem prisili v to, da po mestu polnem ljudi divjaš z avtom, po moje ne, ali pa ali je sistem tisti, ki te prisili v to, da med štirimi stenami pretepaš svoje bližnje, jaz temu ne verjamem. Pa še cel kup je tega, da ne nakladam predolgo. Torej sistem ni tisti, ki je za vse kriv v večini primerov smo ali bolje rečeno so posamezniki tisti, ki se zavestno odločijo da bodo pač navadni izmečki, s katerimi pa se morajo nato ukvarjati tisti, ki so namenjeni predvsem temu, da ljudem pomagajo. Lep primer je zadnji, ki se je zgodil v Velenju. Pešec hodi po pločniku in v njega z motorjem trči osebek, ki divja je pijan in tako povzroči nesrečo in spotoma ubije človeka, ki hodi po pločniku. 

Ne to za mene ni normalno, žal in nikoli ne bo. Torej živimo v času, ko ljudje brezbrižno hodijo po cesti in gredo hladno mimo človeka, ki recimo obleži, velika večina se sploh ne uzre, eni pokličejo na 113 ali 112 in gredo naprej, skoraj nihče pa se ne ustavi in človeku pomaga. V isti sapi pa taisti ljudje sedijo za svojimi elektronskimi napravami in so v takoj sposobni dati mnenje o vsem, obsojati vsepovprek in kar je najhuje žaliti ljudi, ki jih nikoli niso srečali. Oprostite izrazu, za mene je to gamad in ne ljudje še man pa soljudje. V veliki večini jih tudi vse moti, nikoli pa se sami ne ozirajo na druge in še in še.

Vedno težje delam svoje delo in to samo zato, ker to ni več tisto čemur je prvotno namenjeno, torej pomoči ljudem, ampak je to samo še ukvarjanje z človeškimi izmečki. Žal tako je, mogoče kdo temu ne verjame in tudi sam sem bil vedno nekdo, ki je trdil, da je treba v ljudeh vedno iskati dobro, ampak žal to več skoraj ne gre.

Še in še in še bi lahko sedaj našteval stvari, ki se dogajajo, zašel spet malo tudi v službene sfere in kaj navrgel o nespoštovanju, ki ga je vedno več, pa ne bom, za enkrat še ne.

Za konec samo to, bodimo najprej ljudje, vedno glejmo kako lahko naredimo svet lepši, kako lahko naredimo nekaj dobrega, pa čeprav je to samo malenkost, poskusite, videli boste, da se boste bolje počutili.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2