Potrpljenje

 pravijo, da je božja mast. Jaz se tega zadnje čase poskušam naučit skoz šport. Torej nadzor srčnega utripa predvsem pri teku zahteva kar nekaj napora, če pa že ne tako veliko napora držati nizek pulz, kar je v bistvu lahko prav prijetno, ker se pač ne mučiš tolko, če tečeš pri pulzu med 130 in 140, kot pa če tečeš pri pulzu med 150 in 160, težje je ko vidiš, da to pomeni tempo bližje 6.30 kot pa 5.30, kar pa je lahko kar boleče za tekača. V bistvu bi bilo daleč najbolje, da bi glede na izkušnje, ki jih imam enostavno odložil uro, se zrihtal za tek in šel ven, brez ure, brez gledanja na številke. Za enkrat mi to nekako še ne uspeva a ko bom prišel do te faze bom po moje najsrečnejši človek na svetu. 

Bom pa zdaj en mesec zaradi objektivnih okoliščin malo več tekel, kot bi, če bi bil doma. Za en mesec sem zopet od doma in tokrat nisem sabo vzel kolesa, bom pa poskušal najti kak fitnes in iti tu pa tam na kako sobno kolo, da malo razbijem rutino. Mam pa sabo ketlbel tak, da kar se treningov tiče, bo bolj ali manj isto.

No, ko pa sem glih začel z potrpežljivostjo, pa mi te manjka tudi pri pisanju. Veliko berem in prav občudujem ljudi, ki spišejo res dobra besedila, ki jih nato veliko ljudi z zanimanjem prebira. Najbrž je tudi za to potrebno obilo potrpljenja in načrtnega dela. Po moje bi vsak od nas ali pa velika večina napisal kak daljši tekst, če bi si le vzeli čas in bili pri tem potrpežljivi. Že, če bi vsak od nas spravil na papir svojo življensko zgodbo ali del nje, bi jih veliko bilo zanimivih za branje. Sam se že dolgo poigravam, da bi v svoje pisanje vključil tudi razne zgodbe iz vsakdana. Počasi bom dopolnil 50 let in kar nekaj stvari se je zgodilo v tem času, kar nekaj dogodivščin, ki so zanimive, izkušnje, ki bi lahko komu konec koncev tudi pomagale. Ampak, kot rečeno za to je potrebno biti potrpežljiv, dati čas tekstu da nastane, si včasih kaj zapisati, ko se ti utrne kaka misel ali spomin. Kaj pa vem, mogoče pa se lotim....

Torej, pred mano je mesec bivanja v Srbiji, zanimivo je, da glede na to, da sem že službeno bival v kar veliko državah Evrope, pa v Srbiji še nisem bil, tako, da sem prav vesel, da sem tu, da bom spoznal tudi te kraje.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2