Dva dni nazaj

sem začel sestavljati zapis, po moje sem prišel nekje do polovice. Ne rečem da ga kdaj ne bom objavil, ampak za enkrat ne. Pa ne zato, ker se ga nebi upal ali pa zato, ker bi se bal, da bi se zopet nekdo prepoznal v njem, ker vem da bi se, pač pa preprosto za to, ker po prespani noči vidim, da ni vredno, enostavno ni vredno posvečati pozornost ljudem, ki tega niso vredni. Življenje je eno a ne.

Torej, te dni za potrebe osebnega projekta malo pregledujem zapise o tekih izpred deset let in več. Kar zmrazi me, ko vidim koliko sem pretekel, še bolj pa, ko vidim v kakem tempu. zaradi tega sem se odločil, da zopet nekaj napišem o teku. Nekaj časa nazaj sem se odločil, da naredim nekaj več tekaških kilometrov ob enem pa tudi, da bom sedaj nekaj časa prav pazil da bom to res delal koliko se da v nizki intenzivnosti. 

Takoj sem naletel na dve težave, ki sta mogoče bolj specifični za mene, mogoče pa še za koga. Prva je ta, da jaz delal turnus in to pomeni, da iz nočne grem velikokrat teči a ker sem prej celo noč ali pa vsaj velik del noči pokonci zjutraj svoj pulz kar težko spravim ali bolje držim v nizkih številkah. Druga težava pa se bo pojavila bolj alo manj pri vseh v poletju, ko bo zaradi visokih temperatur telo pač hitreje bolj obremenjeno in je prav tako težko držati nizek utrip. Nekaj se da rešiti z zgodnjimi jutranjimi teki a recimo pri meni to vedno ne gre, saj če pridem domov nekaj čez sedem zjutraj in pol kar se da pohitim bom na teku najhitreje ob pol osmih, najverjetneje pa ob osmih, ko pa je lahko temperatura z lahkoto že 25 stopinj ali več. Kakor koli, vsem tekačem, tistim, ki ste redni in pretečete tudi osemdeset ali več kilometrov na teden in vem, da takih ni malo, poslušajte moj nasvet, zmanjšajte tempo čez poletje, verjemite nič ne boste zamudili, kvečjemu boste kaj pridobili. za vse pa velja, da se sedaj izplača najti poleg teka še kako drugo aktivnost, recimo kako gorsko kolo po kakih gozdnih cestah ali pa kaka hoja in tek po gozdnih poteh, kjer tempo ni najpomembnejša stvar.

Jaz trenutno nimam možnosti teka po kakih gozdovih, sem si pa našel alternativo in nekajkrat na teden grem v fitnes in tam v prijetno ohlajenem okolju poganjam spiner in delam vaje za moč s ketlbeli.

Pa dober tek vsem, in ostanite zdrave pameti.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2