ŽELJE

takšne in drugačne imamo vsi. Ampak se mi zdi, da včasih malo pretiravamo z tem, kaj in koliko si želimo. Zdi se mi, da se včasih pehamo za stvarmi, ki nimajo nobenega pomena ali pa zelo malo, vendar se nam zdijo grozno pomembne.

Zavedati se moramo, da je tisto, kar za nas pomeni popoln poraz, lahko za nekoga drugega življenska zmaga, zavedati se moramo, da so v življenju malenkosti tiste, ki človeka lahko osrečijo in spravijo v dobro voljo, ne pa samo velikanske stvari, ki morajo biti ponavadi tudi veliko vredne.

Žal, pa je tako, da se tega največkrat sami ne zavedamo in potrebujemo nekaj ali nekoga, da nam malo odpre oči, tud jaz pr tem nisem nobena izjema. To pisanje nastaja zaradi včerajšnjega dogoka in ljudi povezanih z njim.

Gre za to, da je včeraj v Slovenijo prišel Olimpijski ogenj in Aten, ki so ga poimenovali ogenj upanja, naznanja pa pričetek Evropske specialne olimpijade, ki bo ta mesec v Varšavi na Poljskem.  Te olimipijade se udeležijo otroci, ki imajo motnje v duševnem in telesnem razvoju. In kako sem se jaz znašel v tej zgodbi? 

Gre za tradicijo nošenja tega ognja, ki potuje po raznih državah in ga po večini nosijo udeleženci te olimpijade skupaj z drugimi znanimi športniki, ogenj pa varujejo policisti, v tem primeru smo bili izbrani policisti, ki tako ali drugače predstavljamo in zastopamo barve Slovenske Policije na raznih športnih prireditvah pri nas in tudi po svetu.

In tako sem včerajšnji dan preživel med ljudmi, ki so drugačni od nas, ki jih družba včasih odrine na rob, katerih želje so popolnoma drugačne od tistih, ki jih imamo mi, ki so kot je bilo eno od njihovih gesel "SPECIALCI". 

Žal sem tudi jaz sam med tistimi, ki se včasih pehamo za nepomembnimi stvarmi in rabim včasih, koga, da mi malo odpre oči in, da se končno zavem, da je lahko TISTO, KAR POMENI ZAME PORAZ ZA NEKOGA ZMAGA!

Več o sami olimpijadi in naših udeležencih pa lahko preberete TU!

Ne pustite, da vam mora kak dogodek ali stvar odpreti oči, poskrbite za to sami in uživajte v tem, kaj imate in imamo!!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2