Preskoči na glavno vsebino

Še en

V vrsti vzponov po naših okoliških hribih. V bistvu, bi kdo mislu, da bo to prvi v vrsti, ampak ni blo glih tako. A zakaj prvi? Ja zato, ker gre za vzpon na Roglo.

No kakor koli že vzpon je opravljen, sicer ne po tisti klasični cesti iz Zreč na Roglo, ampak tako mal nakoli, da je vmes tud prava količina makadama, da gorc pride na svoj račun. Tako je vzpon potekalo od "doma" v Zrečah do Loške gore, kjer se zavije levo pri Bistroju Mlin. Cesta se potem lepo počasi vzpenja pa dolini Ljubnica. V Zaborku se najprej zavije desno in takoj čez 100 metrov levo, nato pa zopet mal navzgor in v naslednjem križišču spet desno. Potem pa lepo vzpon najprej do Sv. Vida in malo naprej nasže pričaka makadam. Nato pa po makadamu vse do naslednjega odcepa, kjer spet gremo desno po asfaltu in v naslednjem odcepu zopet levo na makadamsko cesto. To je pravi poligon za dirkanje z gorcem (seveda če ti je ostalo še kaj moči) vse do odcepa, kjer se dobra 2 km pred vrhom priključimo na glavno cesto, ki pelje iz Zreč na Roglo.

Pot je doga slabih 25 km in se vzpne za dobrega jurčka.
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...