Tudi za knjige

se najde čas. Zadnji čas spet kr veliko berem. No že od nekdaj sem bral z večjimi in manjšimi presledki. Vedno pa je pri meni bolj ali manj isto to, da imam vedno v obdelavi vsaj dve knjigi, ki jih potem berem glede na trenutno razpoloženje. 

No v zadnjem času sem spet kr reden obiskovalec knjižnic, seveda pred tem malo pobrskam po raznih forumih, kje se kaj zanimivega bere. V bistvu berem vse, najbolj pa me zanima kaj zgodovinskega ali pa kake zgodbe napisane po resničnih dogajanjih.

Če zdaj začnem naštevat kaj vse sem v zadnjem času prebral bo to kr težko, vseen pa bom izpostavil par knjig, ki so name pustile kr največji vtis.

No kr nekaj časa nazaj sem prebral knjigo Legia patria nostra oz. Borci brez preteklosti. Knjigo je napisal Mariborčan Robert Markuš, ki je oddelal celih 15 let v Legiji tujcev. Za mene odlična knjiga, ki sem jo kar požrl. Vse o njem lahko izveste tudi TU.



No naslednja knjiga z zgodbo, ki se zdi skoraj neverjetna je knjiga z naslovom 7000 dni v Sibiriji, zgodba o človeku, ki je preživel več kot 20 let v različnih zaporih tedanjega sistema Sovjetske zveze v Sibiriji. Avtor je Karlo Štajner. Knjigo priporočam vsem, ki jih zanima taka tematika.



Včeraj sem zaključil neverjetno knjigo v dveh delih. Naslov je Kavlej 22. Zgodba, ki se dogaja v času 2. svetovne vojne in opisuje življenje v taboru ameriških vojaških letalcev. Zgodba pa ne opisuje vojnih poletov ampak predvsem življenje med letalci, poveljniki in ostalimi, ki so prisotni v taboru. Zgodba se na trenutke odvija tako, da sem se marsikdaj vprašal, če sem jaz nor al avtor, ki je to knjigo napisal. Dialogi se prepletajo z tako intenzivnostjo, da jim je včasih skoraj nemogoče slediti in povzročajo pravo zmedo pri bralcu. Zanimiva knjiga in jo vsekakor priporočam.



No vmes med dvema deloma prejšnje knjige, sem prebral pa še eno od mnogih biografij o Titu z naslovom Titi brez maske, avtorja Mira Simčiča. Zanimivo branje, ki poleg Tita podrobno predstavi tudi vlogo njegovih najožjih sodelavcev v času njegove vladavine. Po koncu si lahko resno postaviš vprašanje, če bi se stvari obrnile kako drgač, če bi eni živeli kako leto dlje. Priporočam seveda tud to.



No vmes sem prečital par knjig oz. nadaljevanj Jamesa Pattersona. Mislim, da je tu zdaj bla že 11. knjiga. Lahkotno branje za poletne dni in za zabavo.

No sedaj sem ravno začel z Mojstrom za dež, na polici pa je še knjiagy Scota Jureka Eat and run.

A pa da ne pozabim redno pa spremljam tud tale BLOG, zanimivo branje.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2