Banana EU

s kupom institucij in uradniki, ki sprejemajo takšne in drugačne odločitve, ki včasih nimajo nobenega smisla. Pa ne samo to, potem pa so tu še naši postreščki v Vladi, ki nimajo nobenega vpliva še manj pa jajc, da bi se uprli stvarem za katere se že v naprej ve, da so neizvedljive.

Seveda imam v mislih zadnje dogajanje na naši schengenski meji. Seveda so mi stvari popolnoma jasne saj sem dolgo opravljal delo na tem področju, a četudi ga nebi bi mi bile takoj ene stvari popolnoma nelogične. Zelo malo časa je trajalo, da so odgovorni prišli do ugotovitve, da je to delo neizvedljivo, se pravi preverjanje vsakega, ki prestopi mejo. Izvedljivo je iz večih vidikov, eden je materialno-tehnični, drugi pa kadrovski. Vsi ki malo spremljajo dogajanje v naši državi so že lahko zasledili, kako je policija kadrovsko shirana in, da v bistvu v nekaterih delih države še komaj da funkcionira in potem se najde nekdo ki zahteva, da se opravlja tako delo na meji, ki je med najbolj, če ne kar najbolj obremenjena v celotni EU. No žalostno je najbolj to, da vsaj po izjavah sodeč so se sprva vsi ki o čemer koli odločajo kar sprijaznili z dejstvom, da to je pač treba narediti a se je že po parih urah pokazalo, da je to mogoče v teoriji že izvedljivo a v praksi pa seveda malo težje. V bistvu pa bi že pred začetkom morali jasno in glasno povedati, da za kaj takega naša država nima ne infrastrukture ne ljudi, ki bi lahko to izvajali, ampak ne, moralo je miniti par dni, da so končno uvideli, da ne bo šlo in, začasno pač prenehali izvajati direktivo. Seveda je v tem času pač nasrkalo kar nekaj nedolžnih ljudi, tako kot je to vedno ko zakone sprejemajo iz pisarn in taki, ki nimajo niti malo stika z operativnim delo, žal pa tudi ne upoštevajo pripomb tistih, ki pa malo kaj o tem vejo.

Iz lastnih izkušenj vem, da na meji dela velika večina izkušenih operativcev, ki so sposobni prepoznati, kdaj, koga in koliko je potrebno kontrolirati, seveda lahko pride do različnih napak a do tako drastičnih, da bi pa morali zaradi tega kontrolirati vse pa seveda ne. No razen, če pride do tega, da se na veliko brez pravega preverjanja prevaža velika količina ljudi preko države, kot je bilo to v času begunske krize potem je vse mogoče. A to je že tako prežvečena tema, da o njej nima smisla zgubljati besed.

Pomembno je to, da če je EU zaupala varovanje Schengenske meje Slovenji potem ji naj tudi zaupa, da to dela kvalitetno in brez nepotrebnih direktiv, če pa se ji zdi, da je potreben dodaten nadzor, naj poskrbi ne samo za direktive pač pa tudi za infrastrukturo in kader.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2