Izbira "pravih" informacij

je v poplavi medijev res skoraj Sizifovo delo. Bruhanje informacij na spletu, družabnih omrežjih, radiju, televiziji in časopisih nas spremlja na vsakem koraku. Seveda v največji meri prednjači splet s kupom vsebin. In sedaj je pravi čas za lansiranje še kakega medija, saj v časih kriz ljudje kar hlepijo za informacijami. Žal pa nas je malo, ja jaz se štejem med nji, torej tistih, ki znamo ločiti zrno od plevela. 

Kar hitro torej ugotovimo, da je le malo neodvisnih medijev, katerih edina skrb je iskanje resnice in jih pri temu ne motivira politika ali pripadnost. Ker je seveda tukaj spet splet je prav,da se kar poimensko pove za katere medije gre. Torej po moje edina dva medija, ki nam res priskrbita relevantne informacije in poglobljeno novinarstvo sta portala Pod črto in Necenzurirano. Poleg teh dveh medijev poskuša še javna RTV a ji včasih čisto ne uspe in podleže pritisku in kritiki vladajočih. Tu moramo poudariti, da je predvsem desni opciji ta medij precejšen trn v peti in tako letijo nanj kritike skoraj vsakodnevno in pa tudi kar konkretne grožnje v stilu "preveč vas je" in podobno.

Žal kar se medijev tiče ljudje še vedno prehitro nasedajo različnim informacijam, ki jih senzacionalistično lansirajo razne komercialne postaje in tu še kako velja geslo zadnjih tednov.

Ljudje razmišljajte s svojo glavo!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2