Preskoči na glavno vsebino

Izbira "pravih" informacij

je v poplavi medijev res skoraj Sizifovo delo. Bruhanje informacij na spletu, družabnih omrežjih, radiju, televiziji in časopisih nas spremlja na vsakem koraku. Seveda v največji meri prednjači splet s kupom vsebin. In sedaj je pravi čas za lansiranje še kakega medija, saj v časih kriz ljudje kar hlepijo za informacijami. Žal pa nas je malo, ja jaz se štejem med nji, torej tistih, ki znamo ločiti zrno od plevela. 

Kar hitro torej ugotovimo, da je le malo neodvisnih medijev, katerih edina skrb je iskanje resnice in jih pri temu ne motivira politika ali pripadnost. Ker je seveda tukaj spet splet je prav,da se kar poimensko pove za katere medije gre. Torej po moje edina dva medija, ki nam res priskrbita relevantne informacije in poglobljeno novinarstvo sta portala Pod črto in Necenzurirano. Poleg teh dveh medijev poskuša še javna RTV a ji včasih čisto ne uspe in podleže pritisku in kritiki vladajočih. Tu moramo poudariti, da je predvsem desni opciji ta medij precejšen trn v peti in tako letijo nanj kritike skoraj vsakodnevno in pa tudi kar konkretne grožnje v stilu "preveč vas je" in podobno.

Žal kar se medijev tiče ljudje še vedno prehitro nasedajo različnim informacijam, ki jih senzacionalistično lansirajo razne komercialne postaje in tu še kako velja geslo zadnjih tednov.

Ljudje razmišljajte s svojo glavo!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

Nevaren šport

je tale tek na smučeh. Pa čeglih se poganjaš z lastno silo pa se men vsake tolko časa uspe poškodovat. Pred leti sem si pikno palco med noge, po moje ne rabim razlagat kak je bil potem konec, polet preko in, da bo mera polna ročaj palce točno na rebra pri pristanku na tla. No zdaj sem šel še korak naprej, namreč se mi je uspelo s palco po žnablih. Kak točno se mi je to naredlo še ugibam, zdi se mi da sem hotel z roko mal nos ubrisat pri tem pa se mi je palca zapičla v sneg in posledično sem sam sebe po zobeh. Rezultat prebita ustnica, še sreča so zobje ostali v čelusti.
Rezultat pa je tu.
Kaj se snežnih razmer tiče, niso briljantne a za tek je še, stadion in pa pod jezerom ter povezava med njima je še ok. Tak je blo včeraj.