Preskoči na glavno vsebino

Prvi vikend

po tem, ko je država zapovedala (samo)izolacijo lahk rečem, da sem se malo spočil. Na mene osebno imajo ukrepi kvečjemu negativen učinek, saj zaprtje vrtcev in šol, še bolj pa prepoved prehoda občin, razen seveda ko grem v službo, kar je absurd svoje vrste... V glavnem vse te zapovedi in prepovedi na našo družino nimajo dobrega vpliva, pa verjamem, da nismo edini. S Tatjano delama glih tolk kot sma pred to krizo, če ne še bolj, doma pa poleg tega izvajama še šolanje in vrtčevske dejavnosti, da ne omenjam, da se po niti eni nočni ne morem vsaj malo naspat in, da se pač to počasi nabira in je tale podaljšan vikend bil več kot dobrodošel, da smo se spočili, malo podružili in sprostili pred nadaljevanjem, ki ga še ni videti konca. Čeprav veliko evropskih držav že sprošča ukrepe pa smo mi obstali na nivoju odiranja golf in tenis igrišč. Pa se bom tu kar ustavil in rajši napisal nekaj kar bo mogoče zanimalo še koga.

Torej že nekaj časa smo naročeni na Netflix in, da ne omenjam cel kup serij, filmov, dokumentarcev, risank in ne vem kaj še vse se lahko najde. A nadaljevanka za katero lahko rečem, da z zanimanjem čakam nadaljevanje oz. četrto sezono je nadaljevanka The Crown. Nekaj malega sem jo že omenjal pa mogoče tokrat malo več o njej. Ogledala sva si jo skupaj s Tatjano in oba sva navdušena nad njo. Nadaljevanka ponuja bogato scenografijo, še bogatejše kostume, zgodba je dokaj konsistentna, to lahko še sedaj bolj trdim, ko sem si ogledal še dokumentarec o kraljevi družini. Z začetkom tretje sezone sem bil najprej malo razočaran, ker so se zamenjali igralci a kmalu sem ugotovil, da je to bila najboljša odločitev ustvarjalcev serije in kot rečeno komaj čakam na četrto sezono. Torej vsi, ki vas zanimajo take zgodovinske zgodbe o družini, ki je večna tema tabloidov ne boste razočarani nad serijo, ki po mojem mnenju samo stopnjuje kvaliteto.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

Nevaren šport

je tale tek na smučeh. Pa čeglih se poganjaš z lastno silo pa se men vsake tolko časa uspe poškodovat. Pred leti sem si pikno palco med noge, po moje ne rabim razlagat kak je bil potem konec, polet preko in, da bo mera polna ročaj palce točno na rebra pri pristanku na tla. No zdaj sem šel še korak naprej, namreč se mi je uspelo s palco po žnablih. Kak točno se mi je to naredlo še ugibam, zdi se mi da sem hotel z roko mal nos ubrisat pri tem pa se mi je palca zapičla v sneg in posledično sem sam sebe po zobeh. Rezultat prebita ustnica, še sreča so zobje ostali v čelusti.
Rezultat pa je tu.
Kaj se snežnih razmer tiče, niso briljantne a za tek je še, stadion in pa pod jezerom ter povezava med njima je še ok. Tak je blo včeraj.