Slast

 ko si enkrat na oblasti res mora biti nekaj posebnega, zdaj bi mal v hecu reku, da bi to lahk vprašal ženo, ker pač ona je doma na oblasti. A pustimo zdaj šale, ker to kar se dogaja še malo ni smešno, sploh tale vdor včeraj v kongres v ZDA ni niti malo smešen, prav nasprotno za nekatere se je končal prav tragično in to s smrtjo. Vse to podpihovanje sedaj že lahko rečemo bivšega predsednika Trumpa je povzročilo ravno to, da so njegovi podporniki vdrli v senat, kar je imelo za posledico tudi nekaj smrtnih žrtev. Na tem mestu nočem ugibati, kaj bi bilo, če bi pri nas prišlo še do bolj intenzivnega podpihovanje določenih oblastnikov ob morebitni predaji oblasti...

Če kaj pa leto nadaljujemo v istem tempu negotovosti in nekonsistentnem spreminjajo odlokov, ki nam na vse načine poskušajo omejevati vsemogoče. Torej, ko so prejšnji teden sprejeli odlok o obveznem testiranju ljudi na smučiščih, kar je bilo v bistvu neizvedljivo, pa so včeraj zopet sprejeli odlok s katerim se smučišča spet zapirajo, tokrat pod pretvezo za bojaznijo pred velikim številom poškodb, ki bi lahko dodatno obremenili zdravstveni sistem. O samem odprtju šol niti ne bom zgubljal besed. Po prednovoletnih obljubah ministrice pa se je sedaj obrnilo tako, da bodo zaprte vsaj do srede januarja, najverjetneje pa tam do maja, to slednje je moje predvidevanje. Kaka škoda se dela s tem otrokom pa raje niti ne bom govoril.

Vse te nenehne spremembe pa so očitno začele najedati še tiste, ki so bili zelo strpni do vseh ukrepov, a očitno tudi njim počasi popuščajo živci. 

Sem pa včeraj poslušal dober pogovor z Matejem Lunežnikom, bivšim vrhunskim smučarjem, ki je lepo natresel nekaj dejstev o borbi z epidemijo. Z lahkoto ga boste našli v vaših podkast odjemalcih.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta