Strah, jeza, nemoč

 in še marsikaj od tega so čustva, ki se v teh časih pojavljajo med ljudmi. To so časi, ki v ljudeh povzročajo tesnobo, občutek nemoči in splošno nelagodje, to so časi, ki ljudi hote ali nehote odtujujejo in jih od tega, da so socialna bitja hočejo spraviti na nivo odtujenosti. Vse to bo še bolj poglobilo razlike med ljudmi, med revnimi in bogatimi, med bolj in manj izobraženimi in kot je v zadnjem času tako popularno med levimi in desnimi.

Živimo v posebnih časih, ki jih ne zaznamuje samo epidemija pač pa jih zaznamujejo tudi razna s tako ali drugačno politiko podrta gibanja. Vse več je nestrpnosti vse več je sovraštva, kar je v bistvu po godu oblastnikom, ki jim v bistvu tako stanje ustreza in jim v bistvu pomaga biti na oblasti. Še bolj to pride do izraza ob metanju t.i. "bombic" na raznih omrežjih on katerih se nato trgajo iz vseh strani, med tem pa se lahko v ozadju teh prepirov naredi marsikaj, kot na primer kaka hitra menjava v vodstvu kakega javnega podjetja ali sprejem kakega člena v zakonu....

Torej smo v sredini boja z zloglasnim virusom in v kako se ga znebiti, eni to jemljejo kot vojno stanje a bolj prav bi bilo, da bi se začeli zavedati, da je ta virus pač naša realnost, da ne bo kar izginil in, da bo z njim potrebno znati živeti in ne tako kot sedaj, ko z njim životarimo, ko v nas povzroča strah in ko ga eni spretno izrabljajo, da v ljudeh vzpodbujajo vsa zgoraj našteta čustva. V teh časih smo tudi polni nasvetov kako se obvarovati pred tem zloglasnim virusom, od mask, razkuževanja, distance, nihče pa ne poudarja, da  pa za dobro obrambo pred virusi spada tudi, dobra telesna kondicija. Pri tem ne šteje samo fizična pač pa tudi psihična kondicija. Sam namreč opažam, da je veliko obolelih ravno takih, ki so se držali vseh predpisanih zaščitnih protokolov pa so se okužili. Ta isti ljudje pa so že iz pogovorov dali vedeti, da jim je prva ali skoraj edina misel virus, kar da vedeti, da so s tem kar močno psihično obremenjeni.

Torej nasvet, ki sledi iz tega je, virus, ki je naša realnost je kot vse ostale bolezni lahko obvladljiv, pa tu niti malo na prvo mesto ne postavljam vseh zaščitnih ukrepov, ki so sedaj tako opevani, pač pa na prvo mesto postavljam veliko mero zdrave pameti, ki pa lahko pride tudi iz dobre fizične kondicije. Pojdite na zrak, pojdite v naravo, gibajte se, 10.000 korakov ali več na dan v naravi je recept za veliko bolj zdravo življenje tako v fizičnem, kot v psihičnem smislu.

In kot vedno, ostanite pri zdravi pamet in mislite s svojo glavo. 



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2