A pa se res poznamo

 tako, kot si mislimo. Ker pač očitno obstaja vsesplošni občutek, da če nekoga gledaš na družbenih omrežjih o njem potem avtomatsko vse veš a ne...

Sem naredil nekaj poizkusov, da dokažem, da temu pač ni tako. Najprej sem objavil na storiju eno staro sliko, no ne glih staro, pa malo starejšo v kateri sem v kratkih rokavih, pa že takoj dobim komentarje v smislu ali te nič ne zebe in podobno. Ja, me ne, ker je slika bila pač iz avgusta, ko je bilo 30 stopinj. 

No še huje pa je bilo, ko sem abdejtal instagram in mi je nekaj časa pač avtomatsko prenašalo storije tudi na FB. Sedaj pa tisti, ki mal pogledajo IG vejo, da se pač rad slikam, ko športam, pa ni važno ali je to tek, ali kolo ali kaj tretjega. Sedaj pa so bili vsi ti storiji še na FBju in takoj začnem dobivati komentarje v stilu a so to novoletne zaobljube, da tolk športam in podobne fore. Smešno res. No vsaj tisiti, ki berete tole veste, da jaz športam skoz in neprekinjeno in da je to del mojega življenja, mojega in moje družine in seveda ne potrebujem novega leta, še manj pa zaobljub...

Torek, kaj je sploh point tega pisanja. Ja, čisto enostaven, dajte si ustvarit neki filter in vse informacije, ki jih dobite spustite najprej čez ta filter, sploh te iz raznih družbenih omrežij, ker tam itak vidite samo veselje, radost, bogatijo in ne vem kaj še, no pa tudi razni novičarski portali niso kaj veliko boljši s to razliko, da pa se tam v večini objavljajo slabe novice.

Kakor koli že, kaj hoče povedati je to, da če nekaj vidite na raznih omrežjih ima to le malo kdaj veze z realnostjo, sploh pa si ne delati utvar, da bilo kaj veste o tem človeku, ker dobite itak samo filtrirane informacije, pa še te ni rečeno, da so ravno resnične.

Torej, kot vedno, ostanite predvsem zdrave pameti. 



Pa ne skrbite, ne zebe naju ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2