Mehkužci

 ta beseda mi pride na misel, ko pogledam naokoli, ko grem skozi mesto. Mesto, ki je v času, ko je zunaj topleje še kar polno pešcev in kolesarje, pa se v času, ko temperature padejo malenkost pod ledišče spremeni v mesto ljudi, ki se tiščijo v avtih in stojijo še v večjih kolonah v centru. Pa čeprav živimo v času, ko se temperature le redko tudi čez dan zadržijo pod ničlo, v času, ko imamo oblačila ki zdržijo več ur, če ne dni v polarnem mrazu, pa se takoj ko malo pademo iz cone udobja zaženemo v tem primeru v avte, ki se pa itak na kratki relaciji nimajo časa niti ogreti in nas tako ali tako potem zebe skoraj isto, da ne omenjam še čas, ki ga zjutraj prebijemo, ko moramo strgati let s šip. Prenekateri bi bili že na pol poti v službo v tem času.

No mi seveda pač spet izstopamo in se pač v tem času primerno oblečemo in potem gremo ven, peš seveda. Jaz sem celo šel danes na kolo, no razen v roke, ki so pač na kolesu kar izpostavljene pa po vrhu z njimi razen, da držimo balanco pač ne delajo nič, so bile kr mrzle in sem rabu še doma ene pol ure, da so se odtajale, drugače pa je bilo prav fajn narediti krog, po zmrznjeni makadamski cesti in opazovati ledene sveče, ki visijo iz dreves in iz skal ob potoku.

No pa, ko sem ravno pri športu, še malo dodam zadnje dogajanje na tem področju. 

Težko bi rekel, da nimam motiva, da bi se se vsak dan šel malo razmigat, s tem res nimam težav, ampak tako motiviran sem zadnje čase pa nisem bil že dolgo. Pa nimam cilja, da bi šel na kako tekmo ali bilo kaj podobnega, pač pa me žene, da se dokažem samemu sebi, da zmorem, da sem lahko v dobri formi in da leta res niso razlog za to, da bi kar odnehal. Kvečjemu je nasprotno, zadnje čase prav čutim, kako imam veliko energije, kako mi ni nič težko in ravno to me žene, da vsaki dan že kar planiram v mislih, kako bom izkoristil tiso uro do uro in pol, ki jo namenim neki športni dejavnosti. Mogoče, je ravno to, da se ne peham na polno, da to delam z užitkom in ne za rezultat pravi recept, da to delam z veseljem in takim zanosom zadnje čase.

Za vse tiste, ki pa še kolebate, so stvari na svetu za katere ni nikoli pravi čas, če jih ne začneš delati takoj.

Do tačas pa bodite zdravi, predvsem zdrave pameti.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2