Spletno nategnjen

 ravno tako se počutim nekaj zadnjih dni.

Ampak preden nadaljujem z zgodbo najprej, kot se v lepi slovenščini reče, "disklejmer". Ne nisem ne naiven še man pa začetnik v spletnem nakupovanju, kvečjemu bi lahko rekel, da imam dolgoletne izkušnje s temi vrstami nakupov, saj sem že pred 15 in več leti kupoval razno, takrat predvsem tekaško obutev in ostalo opremo prav preko spleta iz tujine, ker je bila tam ponudba bistveno večja, da ne omenjam, da tudi cenejša. Prav tako sem kupil v malo novejšem času kup svari s "kitajca" pa tudi tu nimam slabih izkušenj, ker sem dobil do sedaj vse, za nekaj neuspešnih dobav pa takoj vrnjen denar, pa potem so tu še nakupi preko Amazona, pa da ne omenjam Tatjane, ki najbrž opravi 90% vseh nakupov oblačil in obutve zase in za otroke preko spleta in tudi ona še do sedaj niti enkrat ni naletela na to, da kaj nebi bilo dostavljeno ali pa da nebi dobila vrnjen denar, če izdelek ni ustrezal.

No, meni pa se je to sedaj zgodilo in to ne pri kakem naročilu iz tujine, pač pa kr lepo pri enem od naših prodajalcev. "Long stori šort" torej. Sredi decembra sem začel iskati tekaške smuči za Tatjano, ker si pač zasluži malenkost boljše od teh, ki jih ima sedaj. In, kot vedno pri teh stvareh prečekiram najprej ponudbo rabljene opreme, ker pač vem, da je bolje kupiti odlično rabljeno smučko, kot povprečno novo za skoraj isto ceno. Tudi sam zase sem do sedaj v celotni smučarsko tekaški karieri kupil samo ene nove smučke vse ostale pa rabljene. Torej prečekiram pač standardno ponudbo na Bolhi in FB marketplace nakar v skupini na FB, ki je namenjena prav teku na smučeh naletim na oglas, kjer se ponuja vse vrste nova in rabljen oprema. Torej grem na njihovo spletno stran, preletim vso ponudbo in najdem idealne smuči za kar solidno ceno 250 evrov, da ne bo kdo mislu, da je je šlo za kako podcenjeno ponudbo, ki bi lahko prižgala kak alarm, da gre za nateg. Torej 19.12. oddam naročilo in ker nikoli ne vem kdo bo doma, ko bo dostava pač plačama kar v naprej. Kaj hitro dobim potrdilo o nakupu nto pa tudi mail, da so smuče pošle a da bodo dostavljene 4.1., ker do 8.1. smuči ni bilo sem poslal kratek mail z vprašanjem, kako kaže z mojim naročilom, naslednji dan dobim odgovor, da bodo smuče dostavljene pojutrišnjem. Ker sem potrpežljive sorte sem čakal do 22.1. ko pa sem poslal mail, da bi bilo najbolje glede na to, da smučk še nisem dobil, da mi vrnejo denar in zaključimo zgodbo. 24.1. dobim odgovor, da bo kupnina vrnjena danes, no sedaj ko to pišem je 31.1. denarja pa še vedno ni.

Počasi me je minila tudi mirnost in sem včeraj v tej isti skupini oz. dveh, kjer se oglašuje prodajalec na kratko opisal izkušnjo z njim, malo, da si olajšam dušo, bolj pa kot opozorili ostalim. In glej ga zlomka, kar naenkrat se pod komentarji pojavi kar nekaj takih, ki so imeli podobno izkušnjo, kot jaz, veliko manj pa takih, ki so imeli bolj pozitivno, da seveda ne omenjam tudi ljudi, ki so se mi javili na privat, ker se pač niso hoteli izpostavljati. 

Za piko na i, kot bi se reklo pa se je v debato vključil še glavni akter in ne samo, da je zanikal to, kar je trdila večina, še več na enem mestu se je postavil celo v vlogo žrtve in, kako bo sedaj on tožil mene, sicer ne vem zakaj točno, ampak pol pa že. Torej osebek, ki mi je vzel denar in me sedaj več kot mesec  in pol dobesedno nateguje je sedaj žrtev tega vsega dogajanja. Ja potem takem, bi se mu moraj jaz opravičiti za ves čas, ki sem mu ga vzel, ker sem mu najprej poslal naročilo in potem, ko je moral odgovarjati na moje maile, na koncu zna bit, da sem mu še kaj dolžen. Res narobe svet... Me pa malo žalosti predvsem to, da nihče, pa več kot očitno takih kot sem jaz v preteklosti ni bilo malo, ni vsaj malo opozoril, ko je videl objave, ki jih je objavljal v teh skupinah.

Torej epilog zgodbe za enkrat še ni znan, sem pa sedaj v procesu vlaganja prijav na vse možne organe in inštitucije. vsak, ki me malo pozna ve s čim si služim denar in bom pač sedaj enkrat izrabil svoje službeno znanje za to, da pomagam tudi sebi, ker do sedaj sem vedno drugim.

Pa še ena dobra stvar se je s tem zgodila. Po burni razpravi, ki je v določeni točki ušla iz vajeti sem se odločil, da zapis zbrišem, pa ne samo to, naredil sem še korak naprej, dokončal sem to, kar sem imel v mislih že dalj časa, de aktiviral sem račun na FB. Ta misel je v meni tlela že dalj časa, že od takrat, ko sem šel čez celoten spisek t.i. FP prijateljev in jih več kot pol "anfrendal", pa naprej do naslednjega koraka, ko sem zopet šel čez celoten spisek in vse "anfoloval", tako, da sem na koncu na časovnici imel še samo reklame in pa objave iz parih skupin katerih sem bil član, ki pa tudi roko na srce niso kaka dodana vrednost. Tu pa tam sem kaj pametnega zvedel o stanju tekaških prog ali pa o kaki rešitvi za avtodomarje, to pa je bilo tudi vse. Ko rečem tu pa tam to tudi mislim, ker vedno ko sem za kako zadevo kaj povprašal sem dobil kup komentarjev, od katerih sta bila eden ali dva o tem kaj me zanima, ostali pa kra neko nabijanje v tri dni, ljudi, ki očitno nimajo kaj početi v življenju in se počutijo poklicane za to, da morajo o vsaki zadevi dati svoje mnenje. V bistvu je bilo tako tudi včeraj.

Tako, da na koncu pa bo iz vsega skupaj le kaka tudi dobra stvar.

O zaključku pa seveda poročam.

Pa še nekaj, vse kar sem napisal je čista in niti malo prirejena resnica in čeprav tudi jaz vedno rečem, da ima vsaka stvar dve plati, je tudi tu druga plat, ki pa žal ne more biti drugačna od prve, ker pač na internetu vse ostane, kar je bilo enkrat zapisano ostane za vedno....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2