Preskoči na glavno vsebino

Pa se je začelo,

kaj s tem mislim... Ja ZIMA seveda in z njo že tolikokrat omenjen moj najljubši šport tek na smučeh. Letos sem pa res vrhunsko natempiral dopust, vsaj kaj se tiče vremene in razmer zunaj. To pomeni, da lahk umirjeno gledam doma kako sneži in se ne rabim obremenjevat s tem, da moram v takem vremenu na cesto, ki ni najbolj prijazna. 
Da pa me je že kr malo trgalo, kdaj bo dost snega in bojo urejene proga za tek pa priznam, No in včeraj sem končno lahk šel na tekaške, pa seveda danes tudi ;)

Mraz pa še je vedno isti in pol jaz zgledam nekak tako ;)


No kaj pa se tiče samega plana treninga, bo najprej nekaj dela na tehniki teka in prilagajanju na snega in lepo uživancija na "nizkih obratih". Kasneje pa sledi tudi kak težji trening v obliki daljših tempo tekov. To in pa nenehni treningi na višini naj bi bili dobra podlaga za to kaj me čaka v nasledni sezoni.

Bo pa seveda padla tud kakšna tekaška tekma.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...