Različne hitrosti

ali kako se temu reče v tej naši EU skupnosti, ki je bila za mnoge tako zaželena, sedaj pa že marsikdo pogleduje kako bi se je rešil. Tako lahko vidimo, da velike države že sklepajo pakte, na drugi strani pa tudi države t.i. Varšavskega pakta oblikujejo določeno zavezništvo. Le naši vladarji pa vse skupaj gledajo postrani, najbrž si želijo biti v družbi velikih, ki jih niti pod razno ne bodo ali bolj rečeno ne nas ne bodo sprejeli, če pa bomo dolgo čakali bomo lahko na koncu sklepali pakt samo še z pregovorno skreganimi Hrvati.

Najbolj se je vse skupaj pokazalo ob zadnjih dogajanjih o kvaliteti prehrane. Med tem, ko so države kot so Madžarska, Slovaška in Češka k problemu manj kvalitetne prehrane, ki jo na njihovem trgu ponujajo multinacionalke, se je pri nas tega problema odzvala samo RTV SLO, ki je pri nas zadnje čase edini pravi preiskovalni organ v vseh zadevah. Minister Židan je bil spet medel, tako kot pri Teranu in bo ukrepal takrat, ko bo za to že zdavnaj prepozno. 

V bistvu pa je problem prehrane oz. njene kvalitete pri nas samih. Seveda pa ni enoznačen, pač pa je odvisen od večih meril. Enostavno gledano proizvajalec na trgih, kot je naš pač ponudi "poceni", če pa ne ravno poceni pa sigurno manj kvaliteten izdelek, saj je velika količina potrošnikov zaradi stanja primorana kupovati poceni izdelke in ne toliko gledati na kvaliteto. A težava nastopi ko ugotovimo, da je razlika v ceni enakega izdelka kupljenega v Avstriji ali pa pri nas minimalna, razlika v kvaliteti pa ogromna. Seveda vsi ne živimo ob meji in lahko skočimo v trgovino v Avstrijo ali Italijo kar mimogrede in tako smo v bistvu primorani kupiti to, kar nam ponujajo prodajalci.

Če pogledamo pa lahko ugotovimo, da tudi razlika v ceni med izdelki naših proizvajalcev ni toliko višja, je pa v veliki meri kvaliteta boljša. A kot rečeno, so ali smo včasih primorani gledati na vsaki cent. 

Največja težava je v bistvu pri tem, ker zopet ni reagiral nihče od tistih, ki so za to odgovorni. 


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2