Preskoči na glavno vsebino

Išias update

Evo danes je dva tedna od tega ko me je ulovil tale moj išas. Napredek pa kljub pesimizmu neverjeten.

Kaj to pomeni? To pomeni, da imam v bistvu samo še nekaj bolečin na zunanjem delu in to čisto spodaj od stopala gor in po nartu, ter mravljinčaste blazinice na podplatu.

V začetku tedna sem začel delati malo vaje oz. lažje oblike treninga, v večini z lastno težo. Gibi izvedeni počasi in kontrolirano, počutje po treningu je bilo vedno bolje in je potem to počutje vedno držalo do večera. V bistvu to pomeni, da bolj ko gre dan v noč manj se gibam in bolj začne zategovat. Kar je bilo zanimivo je tudi to, da sem jaz imel bolečine samo v zgornjem delu pod križem ali bolje rečeno v ritnici potem po nogi nič, vse do spodnje polovice, spodnjega dela noge in v podplatu. Kar se tiče gibanja sem šel malo tud na kolo, kjer pa delajo popolnoma druge mišice in mi je zelo dobro delo. Poleg tega pa seveda nekaj sprehoda in pa obvezen obisk fizioterapevta. 

Mogoče imam v tem primeru samo srečo ali pa je kombinacija vsega tega pripomogla k hitrejšemu okrevanju. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...