Slovenija od kod lepote tvoje,

je napisal Avsenik, a se sprašujem ,če nebi bilo bolje, da bi prepeval od kod pamet tvoja. No vsaj po tem, da smo znani, da imamo na tisoče predpisov o tem in onem ter, da nam uzakonjajo skoraj že vse kar se da spravit na papir, ker pač se vsaka od strank, ki je v parlamentu že počuti poklicana, da vlaga razne predloge zakonov od katerih so eni popolnoma  neživljenjski, spet drugi se pa so le mrtva črka na papirju, saj se ne izvajajo ali bolje rečeno ni nikogar, ki bi nad njimi izvajal nadzor.

Včeraj pa spet ena od cvetk, raziskovalci Zavoda za gozdove so ugotovili, da rekreacija v gozdu ponoči močno moti prebivalce v gozdu. Na prvo objavo sem naletel TU. Po tem, ko imamo prepoved graditi vetrne elektrarne, ker imamo pri nas ptiče, ki se zaletavajo v vetrnice, so sedaj tekači in ostali ki se rekreirajo v gozdu med eno in peto uro ponoči, krivi za to, da se zafrustrirane srne potem mečejo pod avte. No ob tem me nočno zanima, koliko je teh ljudi, ki se rekreirajo v gozdu ob tej uri. Sam imam nekaj izkušenj z rekreacijo v zgodnih jutranjih urah a v mestu in glede na to, da je v gozdu toliko ljudi ob tej uri bi se jaz moral kr zaletavati v tekače in kolesarje v mestu zgodaj zjutraj. Pa lahko na prste obeh rok preštejem koliko rekreativcev sem srečal ob štirih zjutraj na ulicah našega drugega največjega mesta. Tako, da me res zanima koliko je teh ljudi. No če se malo navežem na gorsko kolesarjenje, ki tudi bije bitke o tem, kje se je dovoljeno voziti z gorskim kolesom, se vprašam, koliko je teh kolesarjev, ki to počnejo. Sam se veliko vozim z gorskim kolesom, res je, da se v večini primerov držim gozdnih cest, kdaj pa kdaj pa zaidem tudi na planinsko pot a milo rečeno srečam malo, lahko bi rekel skoraj nič takih, ki počnejo isto kot jaz. Pa jaz to počnem pri belem dnevu, no mogoče v jeseni malo tud po temi a ne veliko.

Torej res me zanima, koliko je teh ljudi, ki to počnejo, ker jaz jih ne srečujem pa bi jih po tem takem moral. Zdaj pa ali nisem v prvem gozdu ali pa ....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2