Preskoči na glavno vsebino

Treniranje discipline

ali kako bi se drugače lahko reklo temu, da je človek malo bolj resen pri prehrani. Dve leti nazaj mi je uspelo kar nekaj mesecev držati nizko hidratno prehrano in rezultati so bili zavidljivi. Zato ne vidim razloga, da mi to nebi uspelo tudi zdaj. Ja, vem, da se bom nekaj časa počutil ko drek, pol pa se telo navadi da funkcionira z manj cukra pa gre čist OK. Itak pa ne vem kaj je problem dokler se lahko je meso pa zelenjava in sir. V končni fazi sploh ni pomembno, da treniraš na vse pretege, če pa pol zbašeš v sebe vso svinjarijo, kar jo svet premore, je bolje trenirati po pameti pa tud jesti tak. No projekt začnem z današnjim dnem pa da vidimo, če mi bo ratalo, seveda bom sproti poročal, ne mislim pa vodit neke evidence in meritev, kot sem to delal pred leti. Bom objavil eno sliko od danes, pa se čez mesec spet mal pokažem pa se bo že kaj videlo.
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

40 days

in odštevamo. Ker se začne postno obdobje je to več kot odličen čas, da se tud jaz odpovem vsajza 40 dni moje največje pregrehe, seveda to so sladkarije. OK, že v štartu povem, da se vsemu sladkemu ne mislim odpovedat, pač pa se bom držal bol "zdravih" sladkarij. Ali bolje rečeno "low carb" varjanta. 
Kar se treningov tiče vse po starem, še vedno več treningov naredim z kettlebeli, dodajam pa nekaj treningov za vztrajnost in splošno kondicijo. Sicer je to zimo kaj malo teka na smučeh, zato pa dodajam tek in pa kolesarjenje, vendar ne pretiravam z številom treningov. Zdaj pa meter v roke pa da vidimo kako je stanje. Tehtal se ne bom, ker me kile v bistvu ne zanimajo, zanima me samo razporeditev teže.
PAS 83cm
PRSA 103 cm
RAME 119 cm
STEGNA 59 cm

Torej se merim ponovno čez 40 dni.


O športu pa

skoraj nič ne napišem več v tem blogu. Pa to ne pomeni, da ne športam. Brez tega pač ne gre in januar je bil prav pester, na Rogli sneg, ki omogoča snežne radosti, v dolini pa skoraj pomladno tako, da je tud kolo najdlo pot iz kleti. Vsega po malem torej. No malo več kot zadnji čas sem tudi tekel in zadnjič probal tudi kako je, če tempo malenkost dvignem. Seveda dobrih 5 minut na kilometer ni bogvekaj a ker nima nekih ambicij po tekmah se mi zdi kar ok, da lahk slabih 10 km z lahkoto držim tak tempo. No seveda sem bil naslednji dan celi zategnjen pa tud leva tetiva ni bla prav zadovoljna z mojim početjem ni pa tudi pretirano protstestirala. Ko omenjam tetivo je to v bistvu tista tetiva, ki me je sedaj bo že štiri leta, ko me je oddaljila od teka. Vmes sem kar malo obupal, da bo kdaj popolnoma vredu a sem se odločil za še en poizkus in danes grem še na Inštitut za športno medicino pa, da vidimo kaj bom zvedel. V bistvu bom poskušal najti kak konzervativen način za popolno ozdravitev, …

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...