Denar ali spoštovanje

ali oboje? Kaj je v bistvu pomembno za nekoga, ki je del nekega podjetja, pa ne glede ali gre za gospodarstvo ali negospodarstvo. Danes zjutraj sem po radiju slišal, da je za Poljake pomembna samo plača, da pa Slovenci damo več na spoštovanje in lojalnost. Ja, pa je to res? Mogoče je želja delavcev v Sloveniji med delavci, da bi bili spoštovani in, da bi delodajalci znali spoštovati lojalnost in to na nek način tudi nagraditi. 

Sam imam izkušnje tako z delom v gospodarstvu, kjer sem preživel v nekaj podjetjih skoraj desetletje, žal so to bili časi, ko so bili delavci borno plačali, je pa res, da se je z nami ravnalo dokaj spoštljivo in nismo nikoli slišali, da smo le strošek za podjetje v bistvu sem saj jaz imel občutek, da dajem nekaj dobrega za podjetje in, da sem del nečesa večjega. Ko danes pomislim nazaj se zavedam, da sem mogoče spustil priložnost saj se mi je vsaj enkrat ponudila priložnost za dobro delo, pa sem jo žal izpustil. 

Sedaj sem že nekaj časa del javnega sektorja. Tudi tu v začetku nikoli nismo slišali, da smo strošek, kvečjemu obratno. No sedaj že nekaj časa ni tako, k temu je v veliki meri pripomogla kriza v kateri je bila stalna tema kak strošek smo zaposleni v javnem sektorju in kje vse bi se nam dalo kaj vzeti. Žal pa tudi sedaj, ko je kriza mimo ta še vedno traja, saj kaj se javnega sektorja tiče. In tako ni dolgo nazaj, ko smo na sestanku spet poslušali koliko stanemo, že dolgo pa nismo slišali, da smo v bistvu potrebni in, da brez nas država enostavno ne more funkcionirati. 

Tako lahko rečem, da se Poljak v enem delu moti, mogoče že drži, da si delavci v naši državi želijo spoštovanje, a to je tudi vse. Delavci v Sloveniji že dolgo nimajo spoštovanja, žal pa so tudi slabo plačani.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2